StoryEditorOCM
Domaći nogometkažu kladionice

Opet nam ne vjeruju, kad će se više opametiti? Treća reprezentacija svijeta daleko na tablici favorita za osvajanje Eura

Piše Frane Vulas
22. studenog 2023. - 10:46

Odmah nakon završetka centralnog dijela kvalifikacija za Euro 2024. godine, najveće svjetske kladionice osvježile su koeficijente u ponudi za osvajača završnog turnira u Njemačkoj.

Ponovno se Hrvatska omalovažava. Unatoč ne baš impresivnom putu kroz kvalifikacije, Hrvatska je i dalje trećeplasirana reprezentacija s lanjskog Svjetskog prvenstva u Kataru, finalist ovogodišnje Lige nacija, ali je svejedno tek deseti favorit za osvajanje kontinentalnog prvenstva.

Prvi favoriti za osvajanje Eura su svjetski viceprvaci Francuzi i europski viceprvaci Englezi na koje je koeficijent po 4.50. Domaćin Njemačka je treći favorit. Unatoč velikoj krizi u kojoj se ‘elf‘ nalazi posljednjih godina koeficijent na Njemačku je samo 7. Naravno, imat će Nijemci i veliku podršku s tribina, ali imat će je i brojne druge reprezentacije, što zbog velikog broja iseljenika, što zbog za mnoge blizine države domaćina.

Potom slijede osvajač Lige nacija Španjolska, Portugal, a branitelj naslova Italija je tek šesti favorit kladionica. Doduše, nakon Eura 2021. godine ‘azzurri‘ su preskočili SP u Kataru. To im je bio drugi Mundijal zaredom na koji nisu izborili plasman.

Veći izgledi nego Hrvatskoj daju se još i Belgiji, Nizozemskoj koju smo na domaćem terenu u Rotterdamu u lipnju svladali u polufinalu Lige nacija u lipnju te Danskoj. Koeficijent da će Hrvatska osvojiti Euro je 34.

Najveći favoriti kladionica za osvajanje Eura

1. Francuska 4.50

2. Engleska 4.50

3. Njemačka 7

4. Španjolska 8

5. Portugal 9

6. Italija 15

7. Belgija 15

8. Nizozemska 17

9. Danska 26

10. Hrvatska 34

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 19:36