StoryEditorOCM
Domaći nogometKvalifikacije za EP

Nova pobjeda hrvatskih nogometašica, naše djevojke su preuzele vodstvo u skupini ispred Walesa

Piše Hina
4. lipnja 2024. - 23:06

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija upisala je novu pobjedu u skupini 4 Lige B kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, pobijedila je u Karlovcu Kosovo s 2-0 (1-0).

Po jedan pogodak su Hrvatice postigle u oba poluvremena. U 15. minuti suparnice je načela Ivana Rudelić koja je zabila i jedini pogodak prilikom slavlja kod Kosova 1-0 prošlog tjedna. U Karlovcu je sve zaključeno u 73. minuti kada je Ana Maria Marković pogodila za 1-0.

Nakon četiri odigrana kola Hrvatice imaju tri pobjede i jedan poraz. Osim dva puta Kosovo još su hrvatske nogometašice svladale Ukrajinu 1-0 na domaćem terenu. Na ljestvici je sada vodeća Hrvatska s devet bodova, dok osam ima drugi Wales. Treća Ukrajina je na pet bodova, dok je Kosovo bez bodova.

U drugom susretu ove skupine u Varšavi su Ukrajina i Wales odigrali 2-2. Ukrajinke su vodile 1-0 do 74. minute. Tada je na 1-1 izjednačila Barton golom iz jedanaesterca, a samo dvije minute kasnije Fishlock je zabila za 2-1 Walesa. Sve do 97. minute Velšanke su vodile, ali je tada Kozlova pogodila suparničku mrežu za konačni remi.

U 5. kolu Hrvatska će na domaćem terenu igrati protiv Walesa, a susret je na rasporedu 12. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 18:44