StoryEditorOCM
Domaći nogometiz prve ruke

Ni Bokšić ni Boban ni Perišić; stigla je objava, ovaj bivši hajdukovac najefikasniji je Hrvat u Serie A svih vremena

Piše R. R.
27. svibnja 2024. - 20:11

Mario Pašalić zabio je treći pogodak za Atalantu u dvoboju protiv Torina, šesti je to njegov ove sezone. Učinak dostojan nekoga koji u tako jako ligi igra na poziciji napadača, no Pašalić, iako nekome ne izgleda atraktivno, je vrlo učinkoviti vezni igrač koji igra „u oba pravca“ i izvrsno ispunjava zadatke Mogli bi kazati da i nije cijenjen onoliko koliko zaslužuje svojim izvedbama na travnjaku.

No u Bergamu jako dobro znaju koliko im znači Pašalić, nakon dvoboja protiv Torina objavili su podatak na svojim stranicama da je njihov igrač najefikasniji Hrvat u talijanskoj Seria A. A to je već ogroman učinak kada znamo kakvi su velikani igrali u ovom natjecanju.

Zamislite biti ispred jednog Alena Bokšića ili Zvonimira Bobana, druge i da ne spominjemo. Recimo Bokšić je dresu Lazija i Juventusa zabio 34 gola igrajući od 1993 do 2000., Boban je za Milan i Bari u deset godina (1991 – 2001) bio strijelac 32 puta. Pašalić je pak ovim učinkom igrajući sezonu u Milana i od 2018. u Atalanti stigao do 49 golova. S time se izjednačio s Ivanom Perišićem koji je imao jednaki golgeterski učinak igrajući od 2015. do 2022. u dresu Intera.

Mogla bi 2024. bit godina Marija Pašalića. Osvojena je Europska liga, velike se nade gaje za Euro, a Talijani pišu da se na ljeto kuha transfer u Juventus. Danas sve izgleda bajno, ali dug i težak je bio put. U juniorskim danima mu je prijetio i kraj karijere. Nema u Hrvatskoj status velike zvijezde kao neki njegovi kolege. Ne prati se svaki njegov korak, svaki potez. Ipak, ne smeta mu to, dapače. Strpljivo je koračao svojim nogometnim putem i opet će na velikom natjecanju biti jedna od najvažnijih karika Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 19:39