StoryEditorOCM
Domaći nogometraspad farmaceuta

Modri ‘petardom‘ pozdravili Zajeca, u drami na Maksimiru Dinamo slavio nad Slaven Belupom, dosuđena dva penala

Piše HINA
10. ožujka 2024. - 19:45

Nekoliko sati nakon što je Dinamo dobio novog predsjednika Velimira Zajeca, "Modri" su u susretu 26. kola SuperSport HNL-a na stadionu Maksimir pred 5.000 gledatelja pobijedili Slaven Belupo sa 5-2 nastavivši utrku za prvo mjesto.

Dinamo je vodio 2-0 golovima Tibora Halilovića (7) i Gabriela Vidovića (19), no gosti iz Koprivnice su izjednačili preko Ivana Lepinjice (22) i Mateja Šakote (59). Sandro Kulenović je u 70. minuti pogodio iz kaznenog udarca za novu prednost Dinama, a sve dvojbe je razriješio Martin Baturina pogodivši u 82. minuti za 4-2. U sudačkoj nadoknadi Baturina je realizirao jedanaesterac za konačnih 5-2.

Počelo je sjajno za "Modre", Halilović je već u sedmoj minuti sjajnim udarcem sa 20 metara doveo domaći sastav u vodstvo. U 19. minuti već je bilo 2-0. Vidović se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja i matirao Ivana Suška. U tim se trenucima činilo kako će hrvatski prvak rutinski odraditi dvoboj protiv Slavena.

No, već u 22. minuti gosti su smanjili. Halilović je izgubio loptu, Štrkalj je petom proigrao Lepinjicu, a ovaj lijepim udarcem pogodio za smanjenje rezultata. U 27. minuti gosti su postigli i drugi gol, no Dinamo je spasio VAR jer je strijelac Murić bio u zaleđu.

U nastavku susreta gosti su bili posve ravnopravni i u 59. minuti su uspjeli izjednačiti. Halilović je ponovo bio krivac za pogodak, poslao je krivu loptu do Šakote koji je sjajno pogodio za 2-2 i šok na Maksimiru.

No, radost gostiju nije dugo trajala. Sudac Kolarić je u 66. minuti dosudio kazneni udarac za Dinamo nakon duela Lepinjice i Baturine. VAR provjera je trajala skoro četiri minute i sudac je na koncu pokazao na bijelu točku, a Kulenović je bio siguran pogodivši za 3-2.

Korak bliže pobjedi hrvatski prvak je stigao u 82. minuti sjajnim golom Martina Baturina sa 20-tak metra. Baturina je u drugoj minuti sudačke nadoknade stavio točku na "i" realiziravši kazneni udarac za 5-2. Jedanaesterac je skrivio Agbekporno igravši rukom.

U ranije odigranom susretu Rijeka je na Rujevici pred 6.728 gledatelja pobijedila Osijek sa 3-0 vrativši se na vrh ljestvice.

Nakon što su nogometaši Hajduka "prenoćili" na vrhu ljestvice, Rijeka se pobjedom protiv Osijeka ponovo vratila na prvo mjesto.

Junak susreta bio je trostruki strijelac Veldin Hodža (21, 23, 62).

Rijeka je povela u 21. minuti golom Veldina Hodže nakon lijepe asistencije Fruka. Samo dvije minute kasnije Hodža je postigao i drugi gol na utakmici. Mirko Marić je odlično ubacio s lijeve strane, a Hodža vrlo spretno reagirao na 5-6 metara pogodivši za 2-0. Konačnih 3-0 Hodža je postavio u 62. minuti sjajno prebacivš Malenicu.

Rijeka vodi na ljestvici sa 56 bodova, Hajduk ima 55, Dinamo je treći sa 51 bodom i susretom manje, a četvrti je Osijek sa 36 bodova. Slaven Belupo je osmi sa 27 bodova.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:01