StoryEditorOCM
Domaći nogometoko sokolovo

Marijo Strahonja: Oba penala za Dinamo su ispravno dosuđena, a stoper Hajduka je trebao dobiti crveni karton

Piše Sport SD
4. rujna 2023. - 21:45

U emisiji HTV-a Stadion, stalni sudački komentator Marijo Strahonja osvrnuo se na suđenje i brojne sporne situacije u zadnjem kolu SuperSport HNL-a.

- U ovom kolu je bilo puno izazovnih situacija, bilo je dobrih i manje dobrih odluka - na početku je kazao Strahonja.

Za suđenje na utakmici Osijek - Dinamo je kazao:

- To nije bila večer suca Zebeca, bio je dekoncentriran i morao je imati pomoć VAR sobe. I oni su donijeli dobre odluke i možemo kazati da je kompletna sudačka postava bila solidna. Što se tiče kaznenih udaraca, kod prvog igrač igra rukom na liniji 16 -erca i ovo je kažnjiva ruka i penal. Dobra odluka VAR sobe Kod drugog penala, sam je kraj utakmice, pala je koncentracija, igrač Dinama igra prvi loptom, a igrač Osijeka ga udara po butini i ovo je generalno ispravna odluka VAR sobe i suca - zaključio je Strahonja.

Strahonja je prokomentirao i odluke suca na utakmici Hajduka i Istre 1961:

- Sudac Pajač je propustio suditi ruku igrača Istre u 13. minuti na 20 ak metara, sudac je bio dekoncentriran ambijentom i potkrala mu se greška. Kod prekršaja stopera Hajduka nad napadačem Ercegom, udarac Šarlije je izgledao brutalno i ima elemenata za crveni karton, Erceg se borio za loptu, ali intenzitet je bio malen, i ovo je po meni greška dati samo žuti karton - istaknuo je Strahonja.

- Kod gola Istre u začetku akcije nije bio prekršaja, a u nastavku akcije nema zaleđa, inače VAR sudac nije mogao analizirati ovu situaciju jer nema dovoljno kamera pa je odluka pomoćnog suca ključna. VAR je dobar ali produkcija nije dovoljna da bi se sto posto moglo sigurno analizirati situaciju - zaključio je Strahonja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:59