StoryEditorOCM
Domaći nogometprijelazni rok

Luka Stojković potpisao za Dinamo, Lokosima 3 milijuna. Jakirović traži još dva pojačanja za bitku s Hajdukom

Piše Predrag jurišić/sn
22. kolovoza 2023. - 18:41

U utorak popodne Luka Stojković napokon je potpisao ugovor Dinamom i tako je okončan prvi dio "trakavice" na relaciji Kajzerica – Maksimir. Danima se najavljivala realizacija ovoga transfera, to se napokon i dogodilo, "ispeglane" su sve potankosti i nadareni dragulj Lokosa promijenit će svlačionicu. A još u utorak ujutro, Stojković je na Kajzerici trenirao sa sad već bivšim suigračima u Lokomotivi, koja će na ime odštete za Stojkovića, podsjetimo, dobiti tri milijuna eura plus bonuse, te deset posto od budućeg transfera. Podsjetimo da Dinamo za utakmicu protiv Sparte igrače može prijaviti do srijede u ponoć, tako da bi Jakirović trebao imati Stojkovića u svlačionici.

A drugi dio ove "trakavice" vezan je uz Lukasa Kačavendu i tu još nema raspleta. I Kačavenda je ujutro trenirao s Lokosima, ali nije bio na travnjaku, nego u dvorani (fitness), zbog ozljede kuka koju je zaradio protiv Rijeke, pa je morao napustiti teren. O prelasku Kačavende, Dinamo i Lokomotiva još uvijek pregovaraju i to bi se trebalo rješavati u dolazećim danima, ima još nekih detalja koje treba doraditi. Ova je ozljeda kuka na Rujevici donijela još jedan upitnik, no prema posljednjim informacijama i Kačavenda je blizu dolaska u Maksimir, pišu Sportske novosti.

Ali, pojavila su se dvije nove opcije potencijalnog transfera: ili dolazak na posudbu, ili da Kačavenda dođe kao i – Mihajličenko! Dakle, da Dinamo ne plati odjednom punu odštetu Lokomotivi (koja je trebala biti identična Stojkovićevoj), nego da isplata bude po broju odigranih utakmica u plavom dresu! Na taj se način Dinamo želi zaštititi, zna se, naime, da je prošloga ljeta Kačavenda operirao koljeno.

Protiv Sparte neće biti Josipa Šutala, već je otišao u Ajax, kao ni Dominika Livakovića, koji bi u srijedu trebao odletjeti u Istanbul. Ali, novi će Dinamov trener moći računati na Luku Ivanušeca, čiji je možebitni odlazak, u sad već pomalo nervozni Feyenoord, još uvijek "na čekanju". Ivanušec želi otići, odbio je (prvu) ponudu za povećanjem ugovora i prema zadnjim vijestima iz Maksimira, igrat će u četvrtak protiv Sparte, a onda... Onda će se vidjeti što dalje, iako se sad čini da je odlazak najizglednija opcija, u nizozemskim je medijima osvanula vijest da Ivanušec u petak dolazi u Rotterdam na liječnički pregled.

Luka Menalo definitivno ne ide u Rijeku i ostaje u Maksimiru! Iako su Dinamo i Rijeka posljednjih desetak dana pregovarali o visini odštete, nove su okolnosti nagnale Menala da povuče svoj zahtjev za odlaskom i ostat će u plavoj svlačionici, želi se nametnuti Sergeju Jakiroviću.

Uostalom, s Jakirovićem je i razgovarao oko odlaska na Rujevicu, trener ga je želio u svojoj svlačionici. Sad se, eto, to i dogodilo, ali obrnutim raspletom, Jakirović je došao u Maksimir. Novi Dinamov trener o Menalu ima dobro mišljenje i smjena na klupi nagnala je napadača Plavih da promijeni svoju odluku i ostat će u Zagrebu.

Dinamo nije odustao od dovođenja možebitnih pojačanja, "procurilo" je kako Jakirović želi dvojicu kvalitetnih igrača - stopera i napadača! Obojica bi odmah trebali biti pojačanja, a ne prinove. Prema nekim informacijama, napadač bi se možda mogao pronaći i u HNL-u, a srednjeg se braniča traži u inozemstvu. Potraga, zasad, traje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 20:00