StoryEditorOCM
Domaći nogometmalo vremeplova

Jedina pobjeda Hrvatske kod Walesa bila je pod Štimčevom palicom, a znate li tko je bio strijelac odlučujućeg pogotka?

Piše I. M.
15. listopada 2023. - 13:22

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom danas (od 20:45) je jedna od ključnih utakmica za odlazak na Euro 2024. godine. Nakon poraza od Turske u Osijeku (0:1), Dalićevim igračima u Cardiffu odlično bi sjela pobjeda protiv Walesa kako bi već mogli pakirati kofere za Njemačku.

Modrić i društvo su svakako favoriti u utakmici, ali još nikad nisu pošteno "razbili" današnjeg protivnika. Pobjede Hrvatske bile su dvaput po 2:0 i po 2:1, a ostala tri međusobna okršaja završila su remijima (1:1). 

Također, Vatreni imaju samo jednu pobjedu u Walesu. Bilo je to 2013., a igrale su se kvalifikacije za SP u Brazilu iduće godine. Momčad koju je vodio Igor Štimac, upisala je obje pobjede protiv Velšana, a strijelac drugog i odlučujućeg pogotka u pobjedi Hrvatske od 2:1 bio je Eduardo da Silva.

Iako je Wales tada vodio, Lovren je u drugom poluvremenu izjednačio na 1:1. Zatim je Dudu, u samoj završnici utakmice, nakon Olićevog ubačaja s lijevom nogom zabio za pobjedu od 2:1.

Ujedno je i naš Brazilac jedini hrvatski hrvatski nogometaš koji je Walesu zabio više od jednog gola. Mandžukić i Silva bili su strijelci u susretu Hrvatske i gosta "s Otoka" u kojem su Vatreni slavili s 2:0 u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 20:59