StoryEditorOCM
Domaći nogometPromjena na Jadru

Javio nam se novi trener Šibenika i otkrio kako je došlo do razlaza sa Solinom: ‘Oni su to znali, bio je dogovor...‘

Piše Ivan Renić
16. listopada 2024. - 13:56

Marin Oršulić napustio je klupu Solina. Ukazala se prilika za novi iskorak u njegovoj karijeri, oslobodilo se mjesto na klupi Šibenika i talentirani trener je prihvatio poziv. Na Šubićevcu će raditi s Markom Kartelom, tamošnjom legendom kluba. Kao glavni trener vodit će se Kartelo jer je vlasnik UEFA-ine Pro licence, no Oršulić je tu također u jako važnoj ulozi. I sam se intenzivno školuje. "Uhvatili" smo ga tako u Zagrebu, uči se i radi... Evo što nam je kazao o razlazu sa Solinom.

- Takav je bio dogovor od početka. Dođe li ponuda iz višeg ranga, znali su da ću prihvatiti. Klub je to znao, tako da smo se rastali u dobrim odnosima. Uostalom, momčad ostaje u dobrim rukama. Petar Matetić je sada glavni trener i želim mu svu sreću u nastavku sezone. Navijat ću za njih do kraja.

image
Damir Krajac/Cropix

Oršulić je Solinjane ostavio na osmom mjestu Supersport Druge NL. Imaju četiri pobjede i isto toliko poraza. Zadnju utakmicu na klupi momčadi s Jadra vodio je u Pločama gdje je domaći Jadran bio bolji s 2:0. Tek mu je 37 godina, a iza sebe već ima značajnog trenerskog iskustva. U prošloj je sezoni sa Zadrom osvojio naslov u Trećoj NL jug, a bio je i na klupi Jadrana, Zadra, Croatije...

Planovi u Šibeniku su jasni...

- Čeka nas puno rada. Ovo je prvi razred hrvatskog nogometa, imamo uvjete i treba napraviti posao. Cijeli stožer je spreman na to, a vjerujem da su i igrači - poručio je Oršulić.

image
Duje Klaric/Cropix

Sudeći po onome što nam je Marin nedavno ispričao u velikom intervjuu jasno je i kako će se trenirati na Šubićevcu.

- Volim red, rad i intenzitet. Nije lako kod mene. Na takvom sam glasu, ali to neću mijenjati sigurno. U današnjem nogometu je po 25 minuta čiste igre u svakom poluvremenu. Ako moja ekipa to ne može iznijeti, onda nešto nije u redu.

Ostavio se baluna, pa zamalo postao ribar! Trener Solina otkrio istinu o odnosu s Hajdukom: ‘Nikad ne bih pristao na to‘

A što se nogometne filozofije tiče...

- Dinamika, nikakva kamilica! Visoki presing, što prije i okomitije do gola, što više igrača u završnici, pozitivna i negativna tranzicija sa što više igrača, natrčavanje, nadigravanje. Trojica nazad - govorio nam je Oršulić.

image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 14:20