StoryEditorOCM
Domaći nogometDebi Vuškovića

Hajdukovi viceprvaci Europe Hrvatskoj u drami donijeli važan trijumf! Jedan zabio za pobjedu, drugi obranio penal

Piše F. V.
20. ožujka 2024. - 17:50

Hrvatska U19 nogometna reprezentacija svladala je Njemačku 2:1 u prvom susretu elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Varaždinu. Povela je Hrvatska u 7. minuti pogotkom Branka Pavića. Izjednačio je Ibrahim Maza u 32. minuti. Pobjedu Hrvatskoj donio je igrač Hajduka (i Solina na dvojnoj registraciji) Roko Brajković spektakularnim pogotkom s dvadesetak metara u 41. minuti. Gol Brajkovića možete pogledati OVDJE. Pobjedu Hrvatske sačuvao je vratar Hajduka Borna Buljan koji je obranio kazneni udarac u 89. minuti. Obranu Buljana možete pogledati OVDJE.

Gol prošlosezonskog člana juniorske momčadi Hajduka koja je igrala finale UEFA Youth League Brajkovića i obrana kaznenog udarca njegovog tadašnjeg suigrača Buljana donijeli su Hrvatskoj važan trijumf. Susret će biti zapamćen i po debiju Luke Vuškovića (17) za U19 reprezentaciju, još jednog srebrnog juniora oko čijeg je transfera navodno teškog 11 milijuna eura Hajduk postigao dogovor s Tottenhamom (registriran će biti kada napuni 18 godina, 2025.), a od zime je na posudbi s Poljuda u poljskom Radom Radomiaku.

image

Roko Brajković postiže gol

Damir Krajač/Cropix

Od igrača Hajduka u prvih 11 bio je i Luka Hodak. Izabranicima bivšeg trenera Hajduka Siniše Oreščanina slijede još dvije utakmice. Utakmica s Turskom na rasporedu je u subotu 23. ožujka (15.30 sati), a onda će 26. ožujka protivnik biti Rumunjska. U drugom susretu skupine Turska je svladala Rumunjsku 2:0. Najbolja momčad skupine izborit će plasman na Europsko prvenstvo kojem je domaćin Sjeverna Irska.

image
AFP
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:01