StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi zadovoljni

Gotovi pregovori s Rijekom: Marko Pjaca se odrekao dijela odštete i potpisao za Dinamo

Piše sport sd, sn
3. srpnja 2024. - 19:08

Marko Pjaca se vratio u Dinamo nakon osam godina. Dinamo je Pjacu, jednog od svojih najvećih dragulja u to doba, još 2016. godine prodao u Juventus za skoro 30 milijuna eura, a sada su ga vratili u klub, što su potvrdili objavom na svojim stranicama.

Iako je izgledalo kao da je Juve tek početak i da će Pjaca ubrzo dogurati do najvećih svjetskih klubova, ozljede su mu usporile karijeru. Juve ga je posuđivao Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju, a onda je prošle godine kao slobodan igrač stigao u Rijeku.

Pjaca je u dresu Rijeke odigrao 31 utakmicu i zabio sedam golova, te upisao pet asistencija. Pjaca je u ugovoru s Rijekom imao fiksu otkupnu klauzlu od 1,5 milijuna eura koje klub i igrač dijele u omjeru 50:50. Pjaca se navodno svojeg dijela odrekao pa ga je Dinamo doveo za 750.000 eura koliko će biti plaćeno Rijeci.

U prvom boravku na Maksimiru Pjaca je za Dinamo odigrao 92 utakmice, zabio 28 golova i upisao 13 asistencija. U to doba vukao je Dinamo do naslova prvaka i Europe i bio jedan od ključnih igrača maksimirskog kluba. Klub i navijači se sada nadaju da će nastaviti tamo gdje je nekada stao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 19:12