StoryEditorOCM
Domaći nogomet16. kolo hnl-a

Gorica bez većih problema pobijedila Rudeš, dovoljno je bilo prvo poluvrijeme

Piše HINA
26. studenog 2023. - 19:39

U posljednjem susretu 16. kola SuperSport HNL-a Gorica je bez većih problema pobijedila "fenjeraša" Rudeš sa 3-0.

Turopoljci su posao obavili u prvom poluvremenu postigavši sva tri gola, a strijelci su bili Nikola Vujnović (16) i Nizozemac Sven Blummel (36, 45+3).

Momčad koju vodi Dinko Jeličić se ovom pobjedom učvrstila na četvrtoj poziciji sa samo bodom zaostatka za trećeplasiranim Dinamom.

Domaćin je vrlo brzo probio obranu Rudeša. Josip Mitrović je u 16. minuti s lijeve strane oštro ubacio pred suparnička vrata gdje se odlično snašao Vujnović pogodiši za 1-0.

U 36. minuti Gorica je povećala prednost. Jurica Pršir je odlično povukao, prošao dvojicu suparničkih igrača, a potom kroz "srce" gostujuće obrane sjano uposlio Blummela koji je izašao sam ispred golmana i pogodio za 2-0.

Nizozemac se u sudačkoj nadoknadi ponovo upisao među strijelce, a baš kao i kod prvog gola asistent je bio Mitrović.

U ranije odigranom susretu Hajduk  je pred rekordnih 8.606 gledatelja na Aldo Drosini pobijedio Istru 1961 sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u posljednjih pet međusobnih susreta.

Bila je to čvrsta utakmica, u prvom poluvremenu i s mnogo nervoze i incidenata, a na koncu su presudili golovi Emira Sahitija (16) i Marka Livaje (90-11m).

Tri i pol mjeseca nakon što je dobio otkaz u Puli, Mislav Karoglan je na Aldo Drosinu stigao kao trener Hajduka. Karoglan je početkom kolovoza dobio otkaz na klupi pulskog kluba nakon što je u prva tri kola upisao remi i dva poraza uz gol razliku 1-10. Međutim, 23. studenog je preuzeo Hajduk naslijedivši Ivana Leku koji je dobio otkaz.

Od tada "Bijeli" imaju maksimalan učinak. Pod Karoglanovim vodstvom Hajduk je u šest susreta upisao šest pobjeda, pet u prvenstvu i jednu u Kupu.

Hajduk je ovom pobjedom pobjegao Rijeci na pet bodova viška, no Rijeka ima i susret manje, dok je Dinamo treći sa 27 bodova i dvije utakmice manje.

Gorica je četvrta sa 26 bodova, a posljednje dvije pozicije drže Istra 1961 sa 14 i Rudeš sa svega tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 14:17