StoryEditorOCM
Domaći nogometriječi igrača

Dinamov junak otkrio zadatak koji mu je dao Jakirović i poručio: ‘Sad možemo pobijediti bilo koga‘

Piše SPORT SD
22. veljače 2024. - 21:25

Nogometaši Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige. Nakon pobjede 1:0 u Sevilli, u uzvratu su na svom stadionu odigrali 1:1 protiv Betisa.

Gosti iz Seville poveli su pogotkom Cedrica Bakambua u 39. minuti, dok je Dinamo izjednačio u 56. minuti, a strijelac koji je gurnuo Dinamo prema 16 najboljih u ovom natjecanju bio je Japanac Takuro Kaneko.

Petar Sučić u zadnji je trenutak dobio prigodu umjesto ozlijeđenoga Marka Bulata i svoju je rolu odigrao vrlo korektno:

- Impresivna, sjajna utakmica pred našim navijačima. Od srca im hvala. Drago mi je da smo im se odužili za ovakvo navijanje. Bilo je dosta prilika, više smo ih imali mi, čak i jednu vratnicu, a na kraju i taj nedosuđeni jedanaesterac. Na poluvremenu smo rekli jedni drugima da mi to možemo, da igramo dobro i da se možemo nositi s njima. Potegli smo još jače i to se isplatilo. Ostala su tri dana da se regeneriramo i spremimo za nedjeljni derbi protiv Rijeke. Pozivam sve navijače da dođu u velikom broju jer oni su naša snaga.

Martin Baturina i u ovoj je utakmici predvodio Plave lavove:

- Sjajna je bila atmosfera, hvala svim navijačima, ovo još nisam doživio. Vjerovali smo da možemo, držali smo posjed, vjerovali smo da smo opasni. Mogu samo čestitati svim dečkima i okrećemo se novoj utakmici. Znali smo da smo kvalitetni pa smo se lako vratili nakon primljenoga gola. Nemam nikakvih želja što se tiče nastavka. Već nas je dopao ovaj Betis koji je zahtjevan protivnik, ali pobijedili smo ih i spremni smo na bilo koga.

Takuro Kaneko novi je ljubimac maksimirske publike:

- Cijela je ekipa dala sve od sebe u obrani, mislim da smo odigrali kvalitetno, pogotovo u obrambenom smislu i jako mi je drago zbog ove pobjede. Od trenera je bila uputa da moram ići pred gol kada je napad na drugoj strani. Čim sam vidio Hoxhu da probija, ja sam krenuo naprijed i nadao sam se da ću dobiti loptu. Na kraju sam je dobio i realizirao šansu. U Konferencijskoj ligi nema nijednog lakog protivnika, ali budemo li ovako nastavili, mislim da možemo pobijediti bilo koga - zaključio je Japanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:06