StoryEditorOCM
Domaći nogometFinale, čin treći

Dinamo na korak od naslova prvaka: Olmissum poražen u vatrenoj atmosferi Draženovog doma, u teren ‘letjele‘ čaše

Piše Ivan Renić
26. svibnja 2023. - 22:33

Futsal Dinamo slavio je u trećoj utakmici finala protiv Olmissuma rezultatom 6:2 i tako poveo s 2:1 u seriji koja se igra na tri pobjede. Susret je u vatrenoj atmosferi Draženovog doma koju su stvorili Bad Blue Boysi većinom bio jednosmjerna ulica.

Već u drugoj minuti za domaće je zabio Čekol. Bio je to, mora se priznati, fantastičan pogodak. Izazvalo je to euforiju dinamovaca koji su na teren počeli bacati plastične čaše, pa je utakmica zato na kratko prekinuta. Mogao je Olmissum uzvratiti preko Moure, ali Piplica i vratnica spasili su Dinamo.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Tek ublažili poraz

Umjesto izjednačenja, domaći su udvostručili vodstvo. Precizan je opet bio Čekol. Ekspresno su Modri došli do 3:0. Perić je svojom trećom asistencijom poslužio Novaka koji je zatresao Čizmićevu mrežu. Smanjili su Zeleno – plavi preko Kusture. No, brzo je Dinamo opet zabio. Čizmić je nespretno izgubio loptu na centru, a praznu mrežu pogodio je Novak za 4:1. Na njega je kasnije pregrubim prekršajem startao Hrstić te je za to zaradio crveni karton.

Čekol je do „hattricka” stigao u 33. minuti, a nedugo zatim ponovno je zabio i Novak. Na semaforu je pisalo 6:1 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Poraz je do kraja tek malo ublažio Juretić golom iz slobodnog udarca.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na korak od naslova prvaka. Od titule ih dijeli još samo jedna pobjeda. Sljedeći finalni sraz na rasporedu je u ponedjeljak u 20.15. Eventualna majstorica igrala bi se u Omišu.

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:38