StoryEditorOCM
Domaći nogometNišta od bodova

Dinamo iz Dalmacije ide pjevajući, odnijeli bodove podno Biokova, derbi su pratili i ‘opasni momci‘

Piše Ivan Renić
17. studenog 2023. - 19:33

Ništa od fešte u Makarskoj. Novo vrijeme poraženo je od Futsal Dinama s 1:3 (0:1). Makarani su tražili - golove! Jer njih im kronično nedostaje u ovoj sezoni. Ne čudi to kada znamo da su im udarne igle Jelavić, Kazazić, Rafinha do sada zabijali jednom ili nijednom. Ali nisu ih pronašli.

S druge strane, stigli su raspucani Zagrepčani, branitelji naslova. A svoju efikasnost još su jednom dokazali. Poveo je Dinamo već nakon 45 sekundi igre. Loptu se primio Perić okrenuo se i prizemnim udarcem matirao Baškovića. Napunile su se tribine u Makarskoj. Dinamo podno Biokova uvijek je mamac. Utakmicu tako nije propustila ni hrvatska ragbijaška reprezentacija koja sutra u Makarskoj igra protiv Švedske.

Međutim, domaća momčad ostala je dužna. Nakon ranog vodstva gostiju nismo se nagledali previše prilika. Vrijedi tek istaknuti gredu Rafinhe i pokušaj Kazazića kojeg je obranio Piplica. Nedostaje Novom vremenu pravi “sidrun”, netko tko bi u napadu vezao dvojicu za sebe otvarajući tako prostor ostalima.

Nije to bila partija za pamćenje. Igra se umrtvila sve do 15. minute kada je Dinamo ozbiljno zaprijetio nakon Musinove pogreške, ali neprecizan je bio Postružin. Musinov se zamalo iskupio minutu iza. Dvaput je tukao iz blizine, no spasio se Dinamo. Nervozan je bio Perić. Musinov ga je na iskustvo pokušavao isprovocirati, a na zub ga je brzo uzela i domaća publika.

Vodio je Dinamo sve do 29. minute. Pritiskali su Makarani, a to im se konačno isplatilo kada je Lima pogodio za 1:1. Zanos je, međutim, kratko trajao. Dinamo je opet poveo u 30. minuti nakon lijepe akcije koju je završio Mužar.

Riskirali su domaći do kraja, krenuli po izjednačenje. Zaigrali su s golmanom-igračem, nedostajao je i jedan prekršaj, ali sreće nije bilo. Plava obrana je izdržala do kraja. Štoviše iskoristili su kontranapad i poentirali na prazan gol. Još jednom je zabio Perić u posljednjoj minuti i gosti su tako odnijeli vrijedne bodove iz Makarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:23