StoryEditorOCM
Domaći nogometbilo je blizu

Bio je ikona Šibenika, a sad je otkrio kako je zamalo završio na Poljudu, tko je bio ključ i zašto je propao transfer

Piše Sport SD
18. listopada 2024. - 17:43

Publika sa Šubićevca rado se sjeti bugojanske veze, kako su se tad nazivali ponajbolji igrači momčadi Šibenika. Tandem koji je činio bugojansku vezu bili su fantazista Mehmed Alispahić te golgeter Ermin Zec, a tim terminom prozvani su zbog niza golova koji su padali baš tom linijom, ali i činjenice da su u Šibenik došli iz Iskre Bugojno. 

Alispahić se u zadnje vrijeme spominjao prošlogodišnjim angažmanom u sinjskom Junaku, a u karijeri je nakon Šibenika nosio dres Dinama, Rijeke, Sarajeva pa se vraćao u Šibenik te bio još igrač Al Ahlija, Slobode iz Tuzle te Vodica. Zec je karijeru završio koju godinu ranije i to u Željezničaru, a igrao je u Hrvatskoj još za Rijeku te je većinu karijere proveo u turskim klubovima. U nedavnom intervjuu u podcastu Oslobođenja otkrio je zanimljive dijelove svoje karijere, a između ostalog pričao je o iskustvima u Hrvatskoj.

image

Na fotografiji: Hrvoje Vejić, Mario Maloča (Hajduk), Ermin Zec (Šibenik). Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX

Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Ermin Zec sa šibenskom kapom

Niksa Stipaničev/Cropix

Tako je napadačka ikona Šibenika otkrila kako je u igri bio i Hajduk za njegov angažman, a ključna osoba u tom transferu trebao je biti Ivica Kalinić koji ga je vodio u Šibeniku.

- Kalinić je vrhunska osoba, imam sve riječi hvale za njega. On mi je pružio priliku da postanem igrač. Bit ću mu zahvalan dok sam živ. Otišao je u Hajduk, prvu utakmicu je doživio infarkt. Sve je bilo dogovoreno između mene i Hajduka, ali eto. Zanimao se i Dinamo za mene, bila bi mi čast da sam igrao za jedan od tih klubova - otkrio je Zec koji je u 79 nastupa za Šibenik zabio 33 gola i 11 puta asistirao. 

Cijeli razgovor sa Zecom možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 17:44