StoryEditorOCM
Domaći nogometpitamo vas

ANKETA Kreće akcija EURO, ljestvica je visoko podignuta, što očekujete od Vatrenih?

Piše Sport SD
21. svibnja 2024. - 09:07

Zlatko Dalić objavio je jučer u Zagrebu popis kandidata za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj, na popisu je 26 imena plus devet igrača na pretpozivu. U skladu s pravilima natjecanja, sve reprezentacije do 7. lipnja moraju UEFA-i dostaviti popis od najmanje 23, a najviše 26 igrača.

Reprezentacija se okuplja u Rijeci 26. i 27. svibnja, a neki igrači poput Luke Modrića, Matea Kovačića, Joška Gvardiola i Marcela Brozovića će se priključiti naknadno zbog klupskih obaveza.

Zlatko Dalić objavio popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo, evo imena, posebno se osvrnuo na Perišića

Zašto Dalić nije pozvao Brekala na EURO? Razlozi su jasni, ali zbog jednog imena na popisu logika mu pada u vodu

image

Zlatko Dalić

Darko Tomas/Cropix

Dalić je istaknuo kako je kod njega uvijek prisutan optimizam, ali i dodao kako ne smije biti pritiska.

- Kod mene je uvijek prisutan optimizam, vjerujem da ćemo se kroz ovih desetak dana svi bolje posložiti. Nažalost, opet nismo svi zajedno. To je jedan problem. Tek od 3. lipnja ćemo svi biti zajedno. Kada god smo imali vremena dobro smo se složili. Naš cilj je uvijek plasman na veliko natjecanje, a sve ostalo je plus. Mi smo visoko podigli ljestvicu, osvojili smo tri medalje na zadnja tri natjecanja. To nije normalno. Hrvatska je uvijek pokazala da je najbolja kada je najteže. Pokušat ćemo ne razočarati, ijavio je Dalić.

U pripremnom periodu Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Sjeverne Makedonije (3. lipnja) i Portugala (8. lipnja). Između ta dva susreta predviđen je i posjet (5. lipnja) Papi Franji u odajama Vatikana, a prema kampu u blizini Berlina otputovat će 9. lipnja.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Pitamo vas, što očekujete od Hrvatske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:25