StoryEditorOCM
Borilački sportovi‘Kobra iz Broda‘

Trijumf u Beogradu protiv domaćeg predstavnika: Hrvatska ima boksačkog prvaka Europe!

Piše HINA
28. travnja 2024. - 21:00

Hrvatski boksač, 22-godišnji Gabrijel Veočić osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do 80 kilograma, on je u finalu EP u Beografu jednoglasnom odlukom sudaca svladao domaćeg predstavnika Rastka Simića.

Veočić je bio aktivniji u prvoj rundi, uputio je više preciznih udaraca što su bodovni suci honorirali te su sva petorica presudila u korist Brođanina.

U drugoj je rundi Simić bio najopasniji, pa su dvojica sudaca taj dio meča presudila u njegovu korist, ali trojica su i tu rundu dodijelila Veočiću.

S velikom prednosti ostvarenom u prve dvije runde Veočić je u trećoj bio opušeteniji, lakoćom je odbijao sve nasrtaje sparnika koji je bio svjestan da je u zaostatku, a onda u kontrama plasirao nove precizne udarce. Stoga je svih pet sudaca i treću rundu dodijelilo Veočiću.

Za Veočića je ovo najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, prije dvije godine je bio europski prvak do 22 godine, dok je lani osvojio srebro na Europskim igrama čime je osigurao nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:23