StoryEditorOCM
SplitDrama

Zbog MR uređaja u splitski kvart došla i policija: ‘Strahujemo zbog statike, mislili smo da će polomit cilu zgradu...‘

Piše Božidar Lončar
29. studenog 2023. - 16:56

Policija je nešto iza podne izašla na teren gdje se u sklopu preseljenja Poliklinike Croatia Osiguranja na novu adresu Domovinskog rata 49 od jutros ugrađuje glomazni MRI uređaj na križanju Domovinskog rata i Ulice Mike Tripala.

Splićani umiru od straha zbog magnetske rezonance koja im dolazi pod prozor. Stručnjaci: ‘Mora biti u kavezu...‘

Policiju je pozvao jedan od susjeda Poliklinike iz Ulice Mike Tripala (puni podaci poznati reakciji) zbog uništavanja tuđe imovine dok se uređaj ugrađivao.

image
Saša Burić/Cropix

Za suglasnost stanare nitko nije pitao i kaže nam kako strahuje zbog narušenja statike i uništenja fasade radi težine uređaja i potencijalnog utjecaja na zdravlje jednom kada njega i MRI uređaj bude dijelio jedan zid debljine oko 30 centimetara. Zvao je policiju zbog straha od oštećenja prilikom ugradnje megauređaja.

- Mislili smo da će polomit cilu zgradu! - kazao nam je.

image
Saša Burić/Cropix

Radovi na ugradnji glomaznog MRI uređaja zbog preseljenja Poliklinike Croatia u ulicu Domovinskog rata 49 izazvao je negodovanje među stanarima Ulice Mike Tripala i vlasnika poslovnog prostor u zgradi gdje će se megauređaj ugrađvati.

O zahtjevnosti projekta i veličini uređaja dovoljno govori kako su radnici tvrtke "Simon Hegele" iz Njemačke stigli samo radi ugradnje uređaja zbog čega je na snazi povremena prometna regulacija do 19.30 sati.

image
Saša Burić/Cropix

Naime, kod zgrade Muslimanke zabranjeno je skretanje iz Domovinskog rata u Ulicu Mike Tripala. Nakon cjelodnevne gungule iz Croatia Osiguranja su odgovorili kako će sutra održati sastanak sa stanarima.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su odgovorili kako za sada nema elemenata prekršaja ni kaznenog djela kao ni potrebe za daljnjim policijskim postupanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 12:51