Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitTRPIT IL‘ U GAĆE?

Prije nego se uputite u Banovinu, obavezno obavite malu nuždu: u zgradi splitske gradske uprave ne rade čak ni pisoari! 

Piše Ivica Marković
21. veljače 2020. - 15:25
Ovako izgledaju pisoari u BanoviniČitatelj

"Kap koja je u Banovini prelila pisoar" bila je dovoljna da se u Gradu Splitu odluče za obnovu svih dotrajalih sanitarnih čvorova u zgradi gradske uprave. Naime, u zahodima za muškarce ne rade pisoari, zbog čega su pripadnici jačeg spola prinuđeni, ako ih istovremeno stisne potreba, čekati, odnosno trpjeti kako bi obavili malu nuždu.

U izradi je troškovnik za zamjenu svih zatvora sanitarnih čvorova, promjenu vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, postavljanje novih pločica, WC školjki, pisoara... Bit će napravljen za sve četiri vertikale, s tim da se tijekom ove godine planira rekonstrukcija sanitarnih čvorova duž dvije vertikale, pa bi se s radovima počelo čim taj dokument bude završen.

Iz gradske uprave također doznajemo da je procjena radova rađena lani, ali se u međuvremenu provjerom utvrdilo da je stanje vodovodne i kanalizacijske mreže vrlo loše te da će se vjerojatno u ukupnoj kalkulaciji naći i zamjena stolarije, koja u prvoj varijanti radova nije bila planirana u potpunosti.

Planirano je da radovi budu realizirani tijekom dvije proračunske godine, jer se radi o temeljitoj zamjeni dotrajalih vodovodnih i kanalizacijskih cijevi unutar sve četiri sanitarne vertikale. U Banovini postoji 20 većih (dvostrukih) sanitarnih čvorova raspoređenih na pet katova, te četiri manja s po jednom WC kabinom u prizemlju i podrumu zgrade.

Budući da je kompletni postupak još uvijek u pripremi, ne znamo koliko će trajati obnova sanitarija i koliko će koštati.
Mario Negotić iz Odsjeka za tehničke poslove održavanja i rukovanja imovinom izvijestio nas je da ćemo sve te informacije imati za 10-ak dana.

#PISOARI#SANITARNI čVOROVI#BANOVINA#SPLIT

Izdvojeno