StoryEditorOCM
Splitstiglo iz kine

U Split upućene zaštitne maske, kirurški ogrtači i naočale. Oprema ide za one na ‘prvoj liniji fronte‘ protiv koronavirusa

30. ožujka 2020. - 17:21
Zagreb, 210320. Ravnateljstvo civilne zastite, Kruge. Dio zastitne zdravstvene opreme stigao u skladiste Ravnateljstva civilne zastite. Na fotografiji: oprema u skladistu.Marko Todorov/arhiva/HANZA MEDIA

U Split je u ponedjeljak iz distributivnog središta u Jastrebarskom upućena zdravstvena oprema (zaštitne maske, ogrtači i naočale) koja je nedavno u Hrvatsku stigla iz Kine, izvijestio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

"Radi se o opremi koja je zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske stigla iz  Kine, a u našu županiju je danas upućeno 55.000 kirurških maski, 13.400 maski  FS P2,  4.050 kirurških ogrtača i  i 1360 zaštitnih naočala", izjavio je Boban za Radio Split.

Istaknuo je kako će ova oprema za sada biti dostatna te će se primarno podijeliti zdravstvenim ustanovama u županiji: Kliničkom bolničkom centru, Hitnoj pomoći, Zavodu za javno zdravstvo, Domu zdravlja.

"Nešto ćemo ostaviti za operativne  jedinice - policiji, Hrvatskoj gorskoj službi ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:53