StoryEditorOCM
SplitTrodnevna akcija

Svratite na prodajnu izložbu za misije na Pojišanu: ‘Sjetit ćemo se siromašne djece...‘

Piše D. Š.
2. prosinca 2023. - 11:25

U organizaciji Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije, vanjskih suradnika sestara Služavki maloga Isusa, pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić otvorena je u splitskom svetištu Gospe od Pojišana prodajna izložba za misije na Haitiju, Boliviji i Tanzaniji, a ova trodnevna akcija organizira se 28. put.

- Velikodušna srca članova Društva PMI-a koji su i u ovim nesklonim vremenima nalaze način kako pomoći potrebnim u misijama koji su pogođeni različitim nevoljama uz već svagdanje siromaštvo. Pomoći ćemo misionarima koji navještaju Božje milosrđe ali ga i konkretno čine. Sjetit ćemo se siromašne djece u Boliviji, Tanzaniji i na Haiti te njihovih misionara: fra Ivice Vrbića, don Ante Batarela, s. Ane Uložnik i s. Liberije Filipović. Ovo je duhovni dar našim misionarima diljem svijeta uz prodajnu misijsku izložbu koju su pripremili članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa sa sestrama Služavkama Maloga Isusa Splitske provincije sv. Josipa - kaže s. Dolores, dodajući kako su rukotvorine, prehrambeni proizvodi, adventski i božićni ukrasi, maslinovo ulje, kolači, voće i povrće, zimnica - na Pojišan stigli iz Livna, Metkovića, Opuzena, Vrgorca, Pučišća, Sutivana, Solina, Šestanovca, Katuna - Kreševa, Jesenica, Omiša, Mravinaca, Dugopolja, župe Veli Varoš, Prijatelja Malog Isusa s Pojišana, sestara samostana Malog Isusa na Bačvicama, kapucinskih samostana iz Dubrovnika i Splita, provincijske uprave Služavki Malog Isusa i od osobnih donatora...

Akcija na Pojišanu započinje u petak u 17 sati duhovnim programom za misionare, u 17.30 je sveta misa, u 18 otvorenje prodajne izložbe, a traje u subotu 2. prosinca i u nedjelju 3. prosinca, od 8.30 do 20 sati u dvorani kapucinskog samostana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 03:25