StoryEditorOCM
Splitvijeće

Splitski Mostovac o Small Mallu: ‘Projekt se nalazi u početnoj fazi nakon čak 27 godina od prvih planova‘

Piše Split SD
16. lipnja 2023. - 13:59

Gradski vijećnik iz redova Mosta Tihomir Galić upozorio je na propuste i nedoumice oko projekta izgradnje poslovnog objekta Small Mall što je i tema današnje sjednice lokalnog parlamenta. 

- Današnja tematska sjednica je još jednom potvrdila da su prisutni značajni nedostaci u postupanju svih dionika te da se pojavljuje sve veći broj pitanja u vezi s realizacijom ovog projekta.

Nažalost, jedan od ključnih propusta koji je istaknut je činjenica da čak ni odgovorne osobe Grada nisu svjesne datuma početka prava građenja i isteka istog nakon 20 godina. Ova nepoznanica predstavlja ozbiljan propust i ukazuje na nedovoljnu transparentnost i preciznost u vođenju projekta - poručuje gradski vijećnik Tihomir Galić.

Ističe da je još uvijek nejasno kada će se projekt realizirati te se postavlja pitanje i hoće li uopće doći do njegove realizacije. 

- Sadašnje stanje jasno pokazuje da se projekt nalazi samo u početnoj fazi nakon čak 27 godina od prvih planova, što je zaista razočaravajuće. Tijekom tog dugog razdoblja, koje obuhvaća različite gradonačelnike i političke stranke koje su vodile Grad Split, nismo vidjeli značajan napredak u ostvarivanju ovog projekta. Sam proces realizacije je vrlo, vrlo neizvjestan. Ovo je samo jedan od primjera koji jasno pokazuje kako se projekti ne bi trebali provoditi.

Nedostatak jasnoće, transparentnosti i učinkovitosti u vođenju projekta izgradnje poslovnog objekta Small Mall stvara frustraciju među građanima i investitorima te smanjuje povjerenje u sposobnost lokalne uprave da uspješno realizira projekte od javnog interesa.

Kao zainteresirane strane, pozivamo nadležne organe da hitno djeluju kako bi se identificirali i ispravili propusti u ovom projektu. Građani i investitori zaslužuju odgovorne i transparentne procese koji osiguravaju uspješnu realizaciju projekata koji doprinose razvoju naše zajednice - za kraj je poručio Galić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 08:35