StoryEditorOCM
SplitSKUPOCJENI TRETMAN

Splićanin posjetio lokalnu brijačnicu pa skoro pao u nesvijest kad je vidio račun: ‘Ovolika cijena za 14 minuta posla?!‘

Piše Frano Kiso
23. svibnja 2024. - 17:23

Da su poskupjeli gotovo svi proizvodi i usluge na lokalnom tržištu više i nije neka novost, no pojedini potrošači ipak ostanu zatečeni kad dobiju račun u ruke i shvate da su davno prošla vremena plaćanja normalnih iznosa.

Isti slučaj se dogodio i u jednoj splitskoj brijačnici koja je, prema riječima čitatelja koji nam se obratio, preko noći podignula cijenu jedne usluge za skoro 67 posto!

- Ne zna čovik više kako, koliko i zašto, ali gule nas nemilice. Nisi više siguran kakve te cijene mogu dočekati pod izlikom turizma i sezone. Ne znam kako ovo napisati da mi tlak ne skoči na iljadu - počinje nam prepričavati ogorčeni bradonja te zatim upire prstom u jedan poznati splitski salon.

image
Čitatelj

- Podigli su cijene preko noći, pa je tako uređenje brade koje traje 14 minuta skočilo sa šest eura na deset eura. Jednostavnom matematikom dođemo do poskupljenja od 66,8 posto - kalkulira čitatelj i prilaže fotografiju računa koji mu je uručen.

Zatim je sarkastično napisao da ne želi unaprijed osuđivati jer možda vlasnik na ovaj način želi radnicima povećati plaće, a nada se da će ovoj oholosti uskoro doći kraj.

- Čini mi se da vlasnik poštuje našu staru izreku - narod su ovce za šišanje, uz dodatak i za brijanje! Kad nema furešti, dobri smo im, a čim jedan proviri nosom mi smo nebitni i padamo u sedmi plan - zaključuje gorko.

image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 08:14