StoryEditorOCM
SplitANA TESKERA zna kako

Samo s bušilicom i lončinom za kuhanje ajvara nastale su prve ‘Plavuše‘: donosimo priču splitske studentice koja je pokrenula prvu zadružnu pivovaru u Hrvatskoj

Piše Mila Puljiz/Universitas
1. prosinca 2021. - 12:13

Ana Teskera diplomirana je inženjerka prehrambene tehnologije na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Osim što je upraviteljica zadružne pivovare "Brlog", za sebe kaže da je veliki hedonist i avanturist, pa se tako 2016. godine odlučila na odvažan korak pokretanja prve zadružne pivovare u Hrvatskoj, zajedno s Majom Šepetavec. Uspješne poduzetnice do sada su zaposlile osam ljudi, a zadruga broji čak 90 članova iz cijeloga svijeta.

Bivša ste studentica KTF-a, a sada upraviteljica zadružne pivovare "Brlog"? Odakle ideja za pokretanjem pivovare, pretpostavljam da ste veliki ljubitelj piva?

– Naravno. Volim kada je nešto fino, tako sam se dugo bavila i vinima. Bitni su mi okusi, a do otkrića crafta nisam znala koliko pivo može...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:10