StoryEditorOCM
Splitna zapadnoj obali

Renomirana građevinska tvrtka u Splitu dobila unosan posao na jednom od najvažnijih projekata: ‘Već je uvedena u posao‘

Piše Ana Pivčević
23. svibnja 2024. - 22:15

U veljači ove godine sa zemljom je sravnjen bivši hotel Marjan na Zapadnoj obali. Pod budnim okom Splićana godinu i mjesec dana trajalo je rušenje postojeće zgrade. S velikim zanimanjem pratili su građani kako građevinski strojevi ‘nagrizaju‘ građevinu, a sada na red stiže izgradnja nove zgrade. Rekonstrukcija hotela jedna je od najvećih pojedinačnih investicija u hrvatski turizam, a vrijedna je više od 100 milijuna eura.

Za gradnju novog hotela zadužena je građevinska tvrtka "Kamgrad", otkrili su nam iz Adris grupe, koja je investitor. 

image

Simulacije budućeg izgleda Hotela Marjan

3Lhd/Slobodna Dalmacija

- Sklopili smo ugovor s tvrtkom "Kamgrad" i tvrtka je već uvedena u posao. Imamo povjerenje u izvođača radova te očekujemo da će, u skladu s ugovorom i našim planovima, posao obnove hotela Marjan u cijelosti biti dovršen do početka sezone 2026. godine - odgovorili su nam iz Adris grupe. 

Građevinska tvrtka Kamgrad specijalizirana je za visokogradnju, a kako navode na svojoj stranici, do sada su realizirali više od 400 projekata od kojih su najznačajniji izgradnja zračnih luka Zagreb, Split i Dubrovnik, izgradnja hotela Park u Rovinju i u Poreču, izgradnja Valamar Isabella resorta te Matrix Office parka u Zagrebu te rekonstrukcija rotora u Zagrebu. Kamgrad posluje na tržištima Hrvatske, Njemačke, Švedske i Srbije.

image
3Lhd/Slobodna Dalmacija

Tvrtka "Kamgrad" je prema informacijama portala Poslovna.hr u 2023. godini imala 776 zaposlenika

- "Kamgrad" d.o.o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 264.648.330,50 eura što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 69.961.895,70 eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 194.686.434,80 eura. Poslovni subjekt je tijekom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. Kamgrad d.o.o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 22.534.922,22 eura dok je ostvarena neto marža iznosila 8,52 posto - piše portal Poslovna.hr

image
3Lhd/Slobodna Dalmacija

Vlasnik Dragutin Kamenski, počeo je sa zanatskom radnjom 16. rujna 1979., a Kamgrad, u formi trgovačkog društva osnovao je 1993. godine. 

Kamenski je 2021. godine dao Globusu, kako je tada sam kazao, prvi veliki novinski intervju u životu. Tada je objasnio da iako je Kamgrad obiteljska tvrtka u čiji rad su uključeni i njegovi sinovi, privatni odnos je privatni, a da se unutar kompanije radi isključivo profesionalno, neovisno o privatnim relacijama.

Novi hotel Marjan imat će 285 smještajnih jedinica

Podsjetimo, hotel Marjan izgrađen je 1963. godine, a projektirao ga je splitski arhitekt Lovre Perković. Bio je to prvi prvoklasni hotel u gradu koji je imao čak 220 soba.

Po završetku obnove, hotel Marjan bit će kategorije 5* i imat će 285 smještajnih jedinica. Rasprostirat će se na ukupno 15 etaža: od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Toranj zadržava postojeću visinu i u njemu će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 08:51