StoryEditorOCM
Splitnezapamćeno

Puljak sazvao presicu zbog dramatičnog stanja u firmi koja je slovila za najbolju. Za sve krivi šefa splitskog HDZ-a

Piše SPLIT SD
1. prosinca 2023. - 08:37

Ne pamtimo da je iz uprave Grada Splita ikada stigao ovako dramatičan poziv na pressicu, i to pod nazivom žurno. Riječ je o situaciji u gradskoj firmi, koja je godinama slovila za najbolju i po zaposlenike najpoželjniju.

Naime, sam poziv na konferenciju za novinare je naslovljen s "Dramatično stanje u Vodovodu i kanalizaciji koje je ostavio bivši direktor Šuta". Presica je zakazana danas u 13 sati u Banovini, a na njoj će govoriti gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima.

Podsjetimo, Miroslav Delić, donedavni direktor "Prometa" (a prije toga i "Čistoće") prije nešto više od dva mjeseca zasjeo je na čelo "Vodovoda i kanalizacije".

Ovu komunalnu tvrtkuje preuzeo od bivšeg direktora Tomislava Šute, šefa splitskog HDZ-a i gradskog vijećnika.. Sudeći prema onom što nam je sve kazao, morat će dobro zasukati rukave i uhvatiti se u koštac s ozbiljnim problemima.

Čim je odradio primopredaju i pregledao izvješća stručnih službi, suočio se s prvom lošom prognozom - predviđanja kažu kako će ova komunalna firma ovu godinu nakon dugo vremena završiti sa značajnim gubitkom od oko dva milijuna eura, no točan će se podatak znati, kaže, na kraju godine. Najavio je i poskupljenje cijene vode kazavši kako je uzrok tome i dizanje plaće koje je radnicima VIK-a odobrio bivši direktor.

Povećanje plaća u ‘Vodovodu‘ Splićani će platiti poskupljenjem vode! Novi direktor: ‘Prvi put imamo milijunski gubitak‘

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 16:05