StoryEditorOCM
SplitNISU GA DOŽIVJELI

Puljak o rušenju pelegrinke: To je nekorektan potez investitora, nije nas obavijestio. Pokušali smo da ne dođe do toga

Piše Split SD
14. lipnja 2023. - 18:56

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je danas da je rušenje stabla pelegrinke na gradilištu garažno-stambenog objekta Small Mall nekorektan postupak investitora, koji Grad Split nije mogao spriječiti.

- Ovo je nekorektan potez prema Gradu, mi to nismo mogli spriječiti jer investitor ima pravo na rušenje temeljem ugovora i dozvola koje su potpisali bivši gradonačelnici - rekao je Puljak novinarima prilikom najave izgradnje sportskog centra na Mejašima, dodavši kako investitor nije unaprijed obavijestio gradsku vlast o rušenju stabla.

image
Saša Burić/Cropix

Rušenje pelegrinke izazvalo je veliko nezadovoljstvo Splićana, pogotovo žitelja gradskog kotara Lučac - Manuš, na čijem je području to stablo posađeno.

Puljak je izrazio žaljenje što je stablo srušeno rekavši kako i on dijeli frustracije građana.

- To nije bilo samo stablo, imalo je veće konotacije i vrijednost za taj dio grada - kazao je.

Gradske službe su o tom slučaju diskutirale s investitorima i "pokušale izvesti da se to ne dogodi", kaže Puljak, no investitor je postupio suprotno.

Rekao je da na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o Small Mallu idućeg petka očekuje da se u mirnoj atmosferi diskutira o dozvolama i ugovorima koje su dale bivše gradske vlasti.

Potvrdio je kako se nekoliko mjeseci nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika Splita sastao s investitorima.

- Tom smo prigodom razgovarali o projektu Small Mall i zaključili da je to kapitalan projekt za Split - rekao je Puljak novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 22:18