StoryEditor
SplitMOŽE LI APSURDNIJE?

Osobe s invaliditetom moraju preko makadama ili pak stepenicama do KBC-a na Firulama: ‘Od prvog dana kada su označena parkirališta za OSI, oni ta mjesta ne mogu koristiti!‘

Piše Merien Ilić
13. listopada 2021. - 23:07

Osobe u invalidskim kolicima teško mogu doći do zgrade bolnice na Firulama ukoliko ih netko ne doveze tik do ulaznih vrata. Naime, s parkirališta na južnoj strani bolnice njima je nemoguće gurati kolica do ambulanta do kojih ih čeka nesavladiva prepreka - makadamski uspon ili pak betonirana staza koja završava stepenicama!

Na ovu paradoksalnu situaciju upozorio nas je naš sugrađanin poslavši nam fotografije s lica mjesta.

- Od prvog dana kada su ispred KBC Firule označena mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, osobe s najtežim oblicima invaliditeta ta mjesta ne mogu koristiti! Tu su taj makadam, uspon, stepenice... Također, parkirna mjesta do porte nemaju označenog dodatnog prostora za otvaranje vrata tako da osoba u kolicima ne može izaći iz vozila. Ako kojim slučajem to uspije, u vozilo se ne može vratiti jer ostali OSI parkiraju svoja vozila tik uz njeno.

image
Parking za OSI kod bolnice Firule
Čitatelj

To zapravo znači da OSI koje koriste kolica nemaju osigurano primjereno parkirno mjesto.

Nevjerojatno je da ovaj apsurd traje, ne mjesec dana, šest ili godinu, već više od 20 godina! Mijenjaju se se uprave, papagajski se, godinama, mantra o "cjelovitom rješenju" prometa oko KBC-a, a gospoda iz Grada bi sve to mogla rješiti s kante boje - predlaže konkretno rješenje naš sugrađanin.

Napominje kako je vrijeme da se uprava bolnice i gradska vlast prestanu rugati najranjivijim sugrađanima koji svaki dan dolaze u bolnicu i nemaju vremena čekati "cjelovito rješenje".

image
Parking za OSI kod bolnice Firule
Čitatelj
item - id = 1134833
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:27