StoryEditor
Splitdogovor u banovini

Od ponedjeljka svi mališani mogu u svoje vrtiće, upisi za sljedeću pedagošku godinu počinju 3. lipnja

Piše Tanja Gattin
20. svibnja 2020. - 16:32
Dječji vrtić Maslina na KIliGrad Split

U ponedjeljak kreće redovan rad dječjih vrtića, a upisi u vrtiće za sljedeću pedagošku godini će trajati od 3. do 10. lipnja.

Dogovoreno je to sastanku u Banovini koje su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti, te Višnja Mikulić, voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu, održali s Ani Mrnjavac, Endicom Radić Hozo, Rosannom Bosnić i Viktorijom Rogulj, ravnateljicama gradskih predškolskih ustanova "Marjan", "Radost", "Grigor Vitez" i "Cvit Mediterana".

Ravnateljice su izvijestile su kako je u tijeku drugi tjedan normalizacije rada vrtića u kojima trenutno boravi 220 mališana.
U Banovini napominju da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u srijedu objavio kako je prema epidemiološkoj situaciji sigurno da se od 25. svibnja sva djeca vrate u vrtiće, kao i na razrednu nastavu, pridržavajući se posebnih uputa za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. U skladu s tim, četiri vrtićke ustanove grada Splita od ponedjeljka se vraćaju svom redovnom radu, odnosno sva djeca se mogu se vratiti u svoje vrtićke skupine.

Iz Banovine podsjećaju da su odlukom gradonačelnika Andre Krstulovića Opare za vrijeme trajanja posebnih uvjeta rada škola i vrtića, od 19. ožujka do ponovne uspostave rada i okončanja mjera ograničavanja i zabrana okupljanja, svi roditelji bili su oslobođeni plaćanja cijene programa dječjih vrtića i jaslica čiji je osnivač i vlasnik Grad Split.

Roditelji čija djeca u svibnju pohađaju vrtić plaćaju polovicu iznosa redovne cijene programa u koji su upisani, a oni koji ne pohađaju bit će oslobođeni do 1. lipnja. Roditeljima koji su izvršili uplatu punog iznosa za ožujak, preplaćeni dio će se umanjiti prilikom uplate za svibanj. O svim detaljima izvijestit će ih njihove predškolske ustanove.

Od 1. lipnja, stupanjem na snagu Odluke o izjednačavanju cijena, svi roditelji splitskih mališana plaćat će jednake iznose u gradskim, privatnim i vjerskim vrtićima.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 16:55