StoryEditorOCM
SplitIGNORIRA UPOZORENJA

Nevjerojatno! Pogledajte kakav je svinjac napravio jedan Splićanin u garaži; usput je doveo u opasnost druge vozače

Piše SPLIT SD
24. svibnja 2024. - 21:01

Nažalost, neki od naših sugrađana nerijetko sebi uzmu za pravo ono što je zajedničko koristiti kao privatno. Primjer takvog ponašanja trenutno se očituje u Teslinoj ulici. Naime, u garaži u toj ulici jedan vlasnik je odlučio nakrcati svoje mjesto parking mjesto otpadom, no usput je dobrano zagrabio i na zajedničku površinu.

image

Garaža u Teslinoj

Privatni Album

Nagomilani otpad u tom dijelu garaže onemogućuje djelovanje CO detektora koji se nalazi unutar parkirnog prostora, ali i pristup detektoru za redovno servisiranje i atestiranje. Jasno je da to predstavlja opasnost za druge vozače s obzirom da u slučaju požara detektor ne bi mogao djelovati.

Vlasnik je navodno i usmeno i pismeno upozoren da u što kraćem roku otkloni uskladišteni otpad kako bi se moglo nesmetano pristupiti detektoru i provesti mjere propisane Zakonom o zaštiti od požara. 

image

Garaža u Teslinoj

Privatni Album

Poslali smo upit Stano-upravi koja rukovodi zgradom i parkingom, a oni su nam potvrdili da se vlasnik uporno oglušuje na upozorenja.

- Prema dobivenim informacijama, nagomilani otpad nalazi se na parkirnom mjestu u vlasništvu privatne osobe. Otpad dijelom prelazi i u zajednički dio. Vlasniku parkirnog mjesta upućena su pisana i usmena upozorenja na koja se isti oglušio. Stoga je izvršena prijava protupožarnoj inspekciji koja je ovlaštena intervenirati u ovakvim slučajevima. Nažalost, upravitelj nema ingerencije djelovati u konkretnom predmetu osim dostave upozorenja, što je i učinio - odgovorili su nam.

image

Garaža u Teslinoj

Privatni Album
image

Garaža u Teslinoj

Privatni Album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 01:47