StoryEditorOCM
Splitfra roko bedalov

Duhovnik iz sv. Frane poziva: ‘I iz Splita se možete pridružiti desecima tisuća mladih na Antunovskom hodu‘

Piše Ivan Ugrin
27. svibnja 2024. - 13:33

Šesti Antunovski hod mladih održat će se u subotu, 8. lipnja 2024., pod geslom "Tko daje srce, daje sve".

Hod je tradicionalna manifestacija koja okuplja mlade hodočasnike iz cijele Hrvatske i šire, a organizira ga Centar za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca koji predvodi fra Stjepan Brčina uz suradnju Župe i bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijske zajednice "Sveti Duh".

image

Tisuće mladih sudjeluje u Antunovskom hodu

Tomy

Na Antunovski hod mladih kreću i dva autobusa mladih iz Splita, u organizaciji crkve svetog Frane na Rivi. Duhovnik mladih fra Roko Bedalov ovim putem poziva mlade koji žele ići na hodočašće u Zagreb kako još ima nešto mjesta u autobusima i oni koji žele ići neka se jave njemu osobno u samostan. Polazak na put je u subotu u 6 sati ujutro, a povratak kasno navečer istoga dana nakon završetka programa.

- I ove godine očekujemo rijeku mladih koji slave Boga, koji pjevaju, koji su nasmijani, jednom riječju očekujemo eksploziju radosti. Imali smo svakakve situacije proteklih godina, no mladima nije teško hodati 16 kilometara po svim vremenskim uvjetima. U duhovnosti nemoguće postaje moguće. Što je čovjek fizički više umoran, duhom i srcem je više otvoren za duhovno, naglašava fra Stjepan Brčina uči 6. Antunovskog hoda.

image

Dio evangelizacijskog programa na Trgu bana Jelačića

Tomy/

- Ovaj jedinstveni događaj bit će prava prilika da svi zajedno iskažemo svoju vjeru u zajedništvu i da doživimo nezaboravno putovanje duž 16 kilometara uz pjesmu, molitvu i radost. Ojačajmo svoju vjeru uz zagovor svetog Antuna i steknimo nova obraćenja i prijateljstva, poručuju organizatori.

Velika je novost da se Antunovskom hodu ove godine priključuju i brojni hodočasnici iz drugih zemalja. Sudionici će se moći okrijepiti na raznim lokacijama uz put hoda uz okrijepu gdje će hodočasnicima biti dostupni voda, hrana i zdrave grickalice.

Iako hod započinje u Sesvetskim Selima, oni koji ne mogu prohodati cijelu udaljenost, mogu se pridružiti procesiji na drugim lokacijama.

image

Okupljanje je uoči mise u podne u Sesvetskim Selima

Tomy/

Hod počinje točno u podne misom ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a nakon toga slijedi pješačka procesija prema bazilici na Svetom Duhu. Pauza i molitva je u franjevačkom samostanu i crkvi Bezgrešnog začeća Marijina u Dubravi. Po mnogima najzanimljiviji dio je program na Trgu bana Josipa Jelačića u izvedbi Evangelizacijske zajednice "Sveti Duh". U baziliku sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu dolazak je u večernjim satima. Tu će biti upriličeno Euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna. Program završava zahvalnim slavljenjem uz slavljenički tim Evangelizacijske zajednice Sveti Duh "Ješua".

image

Na Sveti Duh se dolazi u večernjim satima

Tomy/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 08:05