StoryEditor
SplitNakon koncerta

Čistoća pere ruke od Žnjana: Organizator koncerta dužan je prostor vratiti u prvobitno stanje, neka plati on čišćenje, a ne građani

Piše Tanja Giovanelli
27. lipnja 2022. - 17:07

Kako smo se ovih dana raspisali o smeću koje je nakon koncerta Dražena Zečića ostalo na Žnjanskom platou tako smo se, u potrazi za krivcem, obratili od strane organizatora prozvanoj splitskoj ˝Čistoći˝ koja od svega pere ruke.

Naime, iako je Stipe Mrkonjić, organizator događaja kazao kako je za uklanjanje smeća odgovorno ovo komunalno poduzeće, Ivica Karlogan, koji njime upravlja tvrdi da to nije istina, ističući kako je riječ o ružnim podmetanjima.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Ne znam o čemu gosopin Mrkonjić priča. Neka pokaže ugovor koji je sklopio s nama. Mi jesmo dan, dva nakon koncerta na svoju ruku počistili veći dio nerada koji tamo ostavljen, jer smo vidjeli da nitko drugi neće, ali to nije bila naša obaveza nego dobra volja. Organizator koncerta dužan je prostor vratiti u prvobitno stanje. Iako mi uvijek rado napravimo ono za što dobijemo nalog, što se s nama ugovori, ovaj puta za to nema osnove. A čistili smo i nakon Ultre, nakon Hajduka, di ne bi nakon koncerta? Što je nama jedan Zečić? - revoltirano će direktor ˝Čistoće˝.

Navodeći kako čišćenje tone plastike uz uslugu prijevoza u ovom poduzeću naplaćuju 1500 kuna organizatora je pozvao da ovaj trošak uvrsti u računicu, želi li koristiti njihove usluge kako bi ispunio svoju zakonsku obavezu.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Najbolje je sve prebaciti na nas, pa neka se branimo. To je neprihvatljiv način komunikacije. Sigurno je dobro zaradio na koncertu, zašto bi građani platili trošak čišćenja? Neka lipo on plati pa ćemo sve do kraja srediti – navodi Karlogan.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 18:05