StoryEditorOCM
SplitPORUKA NA FACEBOOKU

Bivši poteštat Kerum oprostio se od svoje majke: ‘Bila je velika radnica i šnajderica, a većinu narodnih nošnji u našem kraju ona je napravila, nesebično je pomagala mnogima, činila je to tiho...‘

Piše Dalmacija SD
19. travnja 2022. - 11:14
'Rođena je prije 89 godina u Pribudama, zaseok Banovci, od oca Jure Šundova (zvanog Pršut). Otac joj je bio pismen, što je u to vrijeme je to bila rijetkost na selu', naglasio je KerumFeđa Klarić/Cropix

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum jutros se na Facebooku oprostio od svoje majke Kate koja je jučer pokopana na groblju kod crkve Svetog Jure u Ogorju Gornjem.

Podsjetimo, Kata Kerum umrla je u 90. godini, a prema vlastitoj želji, ispraćena je tiho, u krugu obitelji.

- Željela je tihi pogreb. Tako je i živjela, tiho i samozatajno. Umrla je na Veliki četvrtak u vrijeme Posljednje Gospodnje večere, na početku Isusove muke. Ujutro je pozvala svećenika, ispovjedila se i uvečer otišla u Kraljevstvo nebesko.

Rođena je prije 89 godina u Pribudama, zaseok Banovci, od oca Jure Šundova (zvanog Pršut). Otac joj je bio pismen, što je u to vrijeme je to bila rijetkost na selu, tako da je i svoju djecu podučavao. Moja majka Kata je od njega naslijedila mirnu i tihu narav i moć molitve.

Bila je veliki radnik, težak, šnajderica (većinu narodnih nošnji u našem kraju je ona napravila). Njezin život bio je velik. Iza sebe je ostavila 39 potomaka, (petero djece, 16 unučadi i 18 praunučadi). Kao što nije dijelila svoju djecu tako je podjednako volila i unučad i praunučad.

Molila je jednako za najstarijeg Jakova kao i za najmlađeg Gabriela. Svi koji su je poznavali poštivali su je i uvažavali. Nesebično je pomagala mnogima, a za to se nije znalo. Bila je Božje čeljade i tako je i otišla. Bila je i ostat će naš uzor i ponos. Počivala u miru Božjem - naveo je Kerum u svojoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 08:14