StoryEditorOCM
Splitima li dobrovoljaca?

Alarmantno! Fali krvi u splitskom KBC-u, operacije na korak od otkazivanja, ljudi preko Facebooka traže pomoć za bližnje

Piše Lucija Vujnović
13. listopada 2023. - 11:44

Trenutno je alarmantno stanje na Zavodu za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a. Nedostaje svih krvnih grupa zbog čega su operacije na korak od otkazivanja!

Crveni križ Split uputio je apel svim građanima da dođu na Zavod za transfuziju na Firulama ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7 i 30 do 15 sati i srijedom i četvrtkom od 7 i 30 do 19 sati. 

A veliki nedostatk krvi doveo je do toga da se u Facebook grupama pišu oglasi u kojima se traže određene krvne grupe za svoje bližnje, susjede, prijatelje... 

- Traži se 0+ krvna grupa i doniranje krvi u KBC Split. Konkretno za mog susjeda koji je inače dobrovoljni donator krvi i sada njemu treba jer je završio u KBC zbog teškog slučaja i odvela ga hitna. Pa ako netko ima mogućnosti otići ciljano za Gorana Jurića 1955 godište, bila bih zahvalna. Hitna operacija se ne može napraviti bez zalihe min 1,5 L krvi, koje trenutno KBC Split nema. Grupa 0+ - napisala je J.V.R u grupi "Empatija Split".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 14:37