StoryEditorOCM
Zagoranema više kruženja

Rekonstruirana cesta od Sinja do Otoka, uskoro će se izgraditi nogostup s javnom rasvjetom i biciklistička staza

Piše Toni Paštar
16. listopada 2024. - 09:14

Poslije gotovo jednoipolmjesečnog prekida ponovno je za promet otvorena dionica županijske ceste Sinj – Otok na potezu od sinjskog hipodroma do sportske zračne luke na Piketu. Do završetka radova na toj dionici promet će se odvijati uređenim makadamom uz izmjenično propuštanje vozila iz oba smjera, što će se regulirati semaforom. Od 2. rujna ova dionica bila je zatvorena za sav promet pa su Otočani i drugi kojima je to najbliža cesta do Sinja bili prisiljeni koristiti alternativne prometnice, preko Trilja, Hana, Brnaza ili Glavica.

Dionica ove ceste rekonstruira se u dužini od 850 metara i taj zahvat, koji uključuje proširenje postojećeg mosta na laterarnom kanalu i izgradnju rotora za spoj buduće županijske prometnice koja bi se u Brnazama spajala s državnom cestom D1, financira Županijska uprava za ceste iznosom od 680.000 eura u što je uključen i trošak izrade projektne dokumentacije. ŽUC je u okviru pripreme ovoga zahvata za rješevanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi utrošio 150.000 eura.

Uz rekonstruiranu prometnicu izgradit će se nogostup s javnom rasvjetom i biciklistička staza u dužini od 950 metara. Te sadržaje financiraju sinjski porezni obveznici iz gradskog proračuna, a stajat će oko 200 tisuća eura. Rekonstruirana prometnica imat će kolnik širine 5,90 metara, nogostup će biti širok 155 centimetara, a biciklistička staza 150 centimetara. Završetak svih radova planira se do kraja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 09:15