StoryEditorOCM
Zagorani vozačku nema...

Prometnicama Cetinske krajine divljaju recidivisti: jedan je ‘pao‘ u Sinju, drugi kod Trilja i odmah završio na Bilicama

Piše SPLIT SD
13. lipnja 2024. - 11:49

U Sinju, na cesti D1, u utorak, 11. lipnja, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnji muškarac.

Policajci su provedenom kontrom utvrdili da vozač upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je na temelju rješenja općinskog prekršajnog suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, kao i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, izrečena od strane  Policijske postaje Sinj. Doveden je u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje.

Kako su otkrili iz splitske policije, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje prekršaja iz članka 289 stavka 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Sud je zbog toga što se radi o vozaču koji je više puta sankcioniran zbog prometnih prekršaja, a kako s obzirom na njegovo ponašanje,postoji bojazan da bi mogao počiniti isti odnosno istovjetni prekršaj, odredio  zadržavanje u trajanju od 15 dana, te je 25-godišnjak predan u Zatvor u Split.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U mjestu Jabuka općina Trilj, u srijedu, 12. lipnja oko 02,20 sati policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak. Utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od čak 1.80 promila. Muškarac je također upravljao vozilom dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te za vrijeme vožnje kod sebe nije imao vozačku dozvolu ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole. Također kod sebe nije imao prometnu dozvolu.

Utvrđeno je kako otkriva policija, da je ostvario obilježja četiri teška prometna prekršaja, te je nakon istraživanja priveden na općinski prekršajni sud. S obzirom na to da je već sankcioniran zbog vožnje u alkoholiziranom stanju predloženo je da mu se odredi zadržavanje, te izricanje kazne zatvora i zabrane upravljanja vozilom.

Nakon dovođenja na sud izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana i ukupna novčana kazna u iznosu od 190 €. Nadalje, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Konačno, sud je s obzirom na postojanje realne opasnosti da će nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih prekršaja, odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana i muškarac je predan u Zatvor u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 13:15