StoryEditorOCM
ZagoraTUGA PRED CRKVAMA

Preminuo omiljeni dugogodišnji župnik u okolici Splita, vjernici se opraštaju od don Jure: Neka mu Bog bude milosrdan

Piše Split SD
13. lipnja 2024. - 16:25
Sprovodna misa i obred ukopa bit će u petak, 14. lipnja s početkom u 17 sati u župnoj crkvi u Košutama.Ivan Perić/Cropix/Ilustracija

Brojni vjernici s područja srednje Dalmacije opraštaju se od don Jure Žure, dugogodišnjeg župnika na području Nadbiskupije splitsko-makarske, koji je preminuo u 71. godini.

Rođen je 1953. godine u Košutama, najvećem mjestu na triljskom području, poznatom po istinskim vjerničkim obiteljima čija djeca do današnjeg dana osjećaju Božji poziv i predana su redovničkim i svećeničkim pozivima.

Upravo je i don Jure Žuro za svećenika je zaređen 1978. u Splitu, a i njegov brat, don Stipe, je svećenik. Pokojni don Jure je bio župni pomoćnik u Solinu, a kao župnik djelovao je u Vinišću, Trnbusima, Grohotama i u Vojniću-Gardunu, prvom susjedstvu rodnih Košuta.

Sprovodna misa i obred ukopa bit će u petak, 14. lipnja s početkom u 17 sati u župnoj crkvi u Košutama.

- Dobri Otac kojemu je odano služio neka mu bude milosrdan i vječna nagrada. U molitvi i zahvalnom sjećanju: nadbiskupi, svećenici i vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije - navodi se u posljednjem pozdravu don Juri.

image

Don Jure Žuro

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 16:26