StoryEditorOCM
SplitPRIJE LJILJE I ROZGE

Znate li da je prva pjevačica ‘Magazina‘ bila - Slovenka? Bila je misica, radila u Peka, poslušajte taj milozvučni glas

Piše Mia Uzinić
11. lipnja 2024. - 23:14
Grupa ‘Dalmatinski magazin‘ nastupala je i na Splitskom festivalu, izdavala albume, prije Nikolovske i HuljićaYoutube/Screenshot

Znate li tko je bila prva pjevačica Magazina? Ne, nije Ljiljana Nikolovska, ali ni Marija Kuzmić.

Prva je bila Majda Šoletić, djevojačkog prezimena Jazbec. U vrijeme dok je bila glavni vokal bend se zvao "Mladi batali", a kasnije "Dalmatinski magazin".

Jazbec je u bend stigla na nagovor čuvenog splitskog skladatelja Tea Trumbića. Početkom 1982. godine ime je pojednostavljeno u "Magazin", a Majda odlazi iz benda. Njezino mjesto nakratko je zauzela Kuzmić, pa su u grupu ušli Tonči Huljić i Ljiljana Nikolovska, a ostalo je povijest...

O Majdi doznajemo da je 1970. godine uzela titulu Miss Slovenija, a 1971. takmičila se za Miss Europe u Tunisu. Poznato je i da je bila zaposlenica u splitskom dućanu lanca obuće "Peko", a bila je i model u njegovim tiskanim reklamama. Kasnije je otvorila svoj obrt za izradu kožne galanterije. 

Mikrofonom "Magazina" nakon Majde vladale su brojne pjevačice, i to redom Marija Kuzmić, Ljiljana Nikolovska, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Ivana Kovač i najdugovječnija Andrea Šušnjara. U Majdinu glasu možete uživati u nastavku: 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 23:14