U nastavku događnja prvog dana 8. Grand Gourmeta, u poslijepodnevnim satima je održana edukacija o organskim vinima kao iznimno značajnom i rastućem trendu u ugostiteljstvu koju je vodio Damir Zrno, sommelier, vrhunski poznavatelj vina i agronom iz Osijeka. Zrno godinama usko surađuje s hrvatskim vinarima, provodi edukacije za vinoljupce kako bi se uputili od samog proizvodnog procesa, pa sve dok vino ne završi u čaši i na nepcu. Na radionici okupljene je uputio da sva organska vina u EU su certificirana po istim pravilima, a za grožđa od kojih se proizvode mogu se koristiti dopušteni pesticidi, kao što su sumpor i bakar, no, ne i sintetička sredstva.
StoryEditorOCM
SplitPOBJEDNICI
VIII. GRAND GOURMET: Prvi pobjednici, organska vina i nagrađeni koktel na bazi kave, a tu je i recept
4. studenog 2022. - 09:00
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?