StoryEditorOCM
Splitistraga traje

U splitskom klubu upoznala dvojicu konobara, intimno se družili pa ih prijavila za silovanje. No, oni su sve snimali...?

Piše Vladimir Urukalo
14. rujna 2024. - 12:49

Iako je splitsko Županijsko državno odvjetništvo tražilo određivanje istražnog zatvora za dvojicu mladića iz Srbije zbog sumnji da su silovali državljanku Kanade, a sve kako ne bi pobjegli iz Splita i Hrvatske te tako otežali provođenje kaznenog postupka, sudac istrage odlučio je ipak da ih neće poslati iza rešetaka zatvora na Bilicama.

Kako doznajemo, dvojicu mladih konobara starih 24 i 22 godine policiji je zbog silovanja prijavila 20-godišnja državljanka Kanade koja se s njima upoznala prošle nedjelje u jednom splitskom noćnom klubu. Nakon što su se zabavljali uz alkohol u klubu, djevojka je, po dostupnim informacijama, svojevoljno pristala poći s njima u sobu u iznajmljenom stanu u kojem borave.

Tamo se djevojka s njima intimno družila nekoliko sati, a onda su joj oni rekli da je dosta i da mora otići. Ona je naknadno, nakon što je otišla, prijavila da su s njom spolno općili bez njenog pristanka odnosno da su je silovali. Prema neslužbenim informacijama, mladići su sve snimali mobitelom i te snimke pokazuju da nikave prisile niti prijetnji nije bilo.

Nije baš jasno niti zašto djevojka, ako se sve odigravalo mimo njene volje, nije vikala i zvala u pomoć posebice što u stanu u kojem je bila sa konobarima ima još soba u kojima su tada spavali drugi radnici pa bi netko zasigurno čuo njene pozive i pomogao joj.

Što je uistinu bilo i da li u svemu ima elemenata kaznenog djela trebala bi utvrditi predstojeća istraga ŽDO-a, a mladićima je do kraja postupka, umjesto istražnog zatvora, određeno da se moraju redovito javljati policiji te su im oduzete putne isprave kako ne bi imogli napustiti državu.  

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 12:49