StoryEditorOCM
Splitbauštela u sezoni

Svima koji su tražili, splitsko Gradsko vijeće odobrilo radove ovog ljeta; u ovim će se kvartovima prašiti sve u 16...

Piše Petra Klarić
3. lipnja 2024. - 17:38

Gradski vijećnici su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odobrili sve zahtjeve za izuzeće od zabrane radova tijekom sezone. Ovog ljeta gradit će se tako na još 13 lokacija diljem Splita, između ostalog i na lokaciji Small Malla.

Među 13 zahtjeva našli su se i zahtjevi od javnog značaja, kao što su primjerice radovi na uređenju Žnjanskog platoa, radovi sanacije i energetske obnove Crkve Gospe od Zdravlja, radovi na rekonstrukciji svodova u Dioklecijanovim podrumima i radovi obnove Muzeja grada Splita.

image

Mehanizacija na Žnjanu

Nikola Vilić/Cropix

Osim tih zahtjeva, ostali zahtjevi odnosili su se na privatne investicije na lokacijama diljem Splita, točnije na Bačvicama, Trsteniku, Mejama, ali i na Small Mall u gradskom kotaru Lučac-Manuš.

Da ne treba raditi razliku između privatnog i javnog interesa, istaknuli su vijećnici Marko Matijević iz Centra i Jakša Balov iz HDZ-a. Privatni interes na neki je način javni interes, smatraju.

image

Radovi na uređenju Žnjana

Grad Split

- Ako uzmemo u obzir da cijeli javni interes počiva na privatnom interesu. Ako ćemo se pridržavat te odluke trebamo ili svima zabraniti radove, ili svima dopustiti, drugačije ne bi bilo pravedno – rekao je Jakša Balov i dodao da bi on osobno svima odobrio zahtjeve.

Ante Grubišić iz HSP-a istaknuo je da će on ovaj put sve zahtjeve podržati, ali samo ovaj put.

Predlažem da se podrži članak da se radovi u sezoni ne smiju odvijati 200 metara od turističkih objekata, nešto kao što već provode u općini Klis – kazao je Grubišić.

No, valja naglasiti da glasanje nije bilo jednoglasno u redovima oporbe, ali ni vlasti. Čini se da su vijećnici uglavnom glasali po svojoj savjesti, ali su naposlijetku svi zahtjevi za izuzeće ipak odobreni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 07:43