StoryEditorOCM
SplitPOZDRAV S BAČVICA

Sviđa li vam se ova razglednica? Stanovnici elitnog splitskog kvarta guše se u smeću: ‘Probit ću, prazni li ko kante?‘

Piše Mia Uzinić
12. lipnja 2024. - 21:20

Možete li vjerovati da u ovom kvartu cijene kvadrata dosežu iznose i od 7000 eura? Ovo što gledate na fotografijama nije Bangladesh, radi se o elitnom splitskom predijelu Bačvice čiji se stanovnici doslovce - guše u smeću.

image

U Šumici je najgore

Snimio čitatelj/

Na ovim temperaturama i sami možete zamisliti smrad koji se širi. Stanarima je prekipjelo i više nemaju strpljenja.

- Ovo je više za poludit! Jasno mi je da se održavaju radovi, ali nedopustivo je da se kante za smeće ne prazne danima. Pa je l‘ vidite vi ovo? Okolo je masu restorana, znate li kako se usmrde bačeni ostaci hrane na ovome suncu?

image

Viška ulica

Snimio čitatelj/

Ne znam udostoji li se itko isprazniti ove malene kante. Ni hitna ni bolnica ne mogu doći do naših stanova, nestaje mi vode svako malo radi radova, život je ovdje postao neizdrživ - govori nam stanovnica Bačvica. 

image

Pored ulaza u Ljetno kino

Snimio čitatelj/

Čini se da se smeće (kako primjećujemo, posebno kontejneri za papir) ne prazne ni u ulicama u kojima se ne održavaju radovi jer je pretrpana i Viška i Ulica Matije Gupca. Kontejneri su zakrčeni i u Rooseveltovoj, a najkritičnije je u predjelu Šumice koja je odsječena radi radova na vodo-komunalnoj infrastrukturi. Dio krivice je i na stanarima jer neki od njih odlažu golemi otpad pored malenih kanti. 

image

Put Firula

Snimio čitatelj/

Poslali smo upit i "Čistoći" vezano za ovakvo stanje na Bačvicama, a odgovor ćemo objaviti člm ga dobijemo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 21:22