StoryEditorOCM
SplitKAMIKAZE NA CESTAMA

Što im se događa?! Policajci u Splitu i okolici u par sati uhvatili čak 30 vozača koji su vozili u suprotnom smjeru

Piše Split sd
28. lipnja 2024. - 10:52

Policijski službenici na području Podstrane zaustavili su 52-godišnjeg vozača motocikla.

- Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozač upravljao motociklom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Budući da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja vozač je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje.

Utvrđeno je da je ostvario obilježje prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud - kazali su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Na području Splita zaustavljen je vozač automobila koji je vozio u suprotnom smjeru, a utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola u krvi od 0,58 promila.

- Vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled i utvrđena su mu tri tehnička nedostatka vezano uz razbijenu i oštećenu opremu na vozilu. Vozilo je isključeno iz prometa i oduzete su registracijske oznake, a protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu - dodali su iz policije.

Inače, jučer je na području Splita i Podstrane provedena akcija nadzora i kontrole prometa te je u vremenu od 7 do 15 sati sankcionirano čak 100 prometnih prekršaja od čega čak 30 vožnje u suprotnom smjeru, četiri prekršaja nenošenja zaštitne kacige, dva prekršaja upravljanja pod zabranom, jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj vožnje djeteta na nepropisan način na motociklu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 10:53