StoryEditorOCM
SplitGRAĐANI ZGROŽENI

Splitski kvart već tjedan dana zatrpan glomaznim otpadom: ‘Puljku i Ivoševiću bi trebala 3 mandata da izvrše obećano!‘

Piše SPLIT SD
29. rujna 2024. - 12:12

Gotovo svakodnevno nam pristižu pritužbe građana koji u nevjerici gledaju kako buja otpad po njihovim ulicama, a gradske službe kao da su preko noći izgubile kapacitet i sposobnost da revno čiste i održavaju javne površine.

Sada su se javili i udruženi građani s Plokita kojima su dozlogrdili prizori rastućeg smeća oko polupodzemnih spremnika, koje osim smrada sa sobom donosi i higijenski problem.

- Ne, ovo nisu ružni i žalosni prizori s Plokita dan-dva prije odvoza glomaznog otpada. Ovako je više od tjedan dana, čak i prije zadnjeg termina odvoza 21. u mjesecu, a nažalost bit će tako, ako ne i gore još danima. Kao da nije dovoljno što čekamo da konačno počne pranje i ispumpavanje polupodzemnih spremnika za biootpad iz kojih se mjesecima širi smrad, već moramo gledati i ovakve prizore - zgroženi su iz Građanske inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna‘.

image
Građanska inicijativa

- Ne, ovo nije kritika tvrtke ‘Čistoća Split‘. Dobili smo obećanje da će se ovaj glomazni otpad odvesti, a i da će se polupodzemni spremnici u sljedeća dva tjedna oprati i ispumpati. Kritika ide trenutnoj gradskoj vlasti. No, vijećnici stranke Centar očito žive u nekom paralelnom svijetu. Na zadnjoj tematskoj, koju su ocijenili bizarnom, tvrdili su da je grad Split čist i uredan - navode u svom priopćenju.

Plokite su pilot projekt?

Kako kažu, trenutnoj vlasti je trebalo skoro tri i pol godine za shvatiti da je ovakav način odlaganja glomaznog otpada neprihvatljiv.

- Najavljeni povratak spremnika za biootpad i postavljanje kamera neće im pomoći da dobiju utakmicu s glomaznim otpadom u gradu u preostalih osam mjeseci, jer su u nju ušli lakomisleno i nespremno, a usput su sebi zabili i nekoliko autogolova. Što nudimo kao rješenje? Pružanje nepovjerenja aktualnoj gradskoj vlasti na predstojećim lokalnim izborima, jer ne samo da nisu očistiti grad Split, nego nisu riješili niti problem parkiranja, a o poboljšanju javnog prijevoza ne treba ni govoriti - nabrojali su probleme.

image
Građanska inicijativa

- Pobornici ove vlasti bi rekli da se ne može puno napraviti u tri godine, jer se u proteklih 30 nije napravilo ništa. Ivici Puljku, Bojanu Ivoševiću i ekipi bi očito bilo malo i tri mandata da izvrše obećano. Na slikama namjerno nismo htjeli prikazati lokacije, već pozivamo gradonačelnika da sutra napravi đir po Plokitama i osobno se uvjeri. Ne znamo važi li još ono obećanje da će Plokite biti kvart i pilot projekt po kojemu će se urediti i ostali kvartovi - pitaju se iz ove Građanske inicijative.

image
Građanska inicijativa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 12:14