StoryEditorOCM
SplitU SRCU KOCUNARA

Splićanka vapi za pomoći zbog razrovane ceste: ‘Problem su susjedi i Grad, a samo čekamo da se neko dijete polomi!‘

Piše SPLIT SD
12. srpnja 2024. - 10:04

- Je li moguće da u Splitu u današnje vrime još uvik postoji ovakav put? - tako je svoj dramatični apel naslovila čitateljica koja nam se javila putem elektroničke pošte, vapeći da se nešto konačno promijeni u njenom susjedstvu.

Naime, riječ je o nerazvrstanoj cesti u kvartu Kocunar koja izgleda kao da je derutna ostavština makadama iz Rimskog carstva, no ipak je riječ o cesti kakvom se Splićani i dan-danas kreću.

image
Čitateljica

- Ovo se nalazi na adresi Kocunarski prilaz 2, a problem stvaraju jedni susjedi koji tvrde da njima pripada dio tog puta, ne daju da se to asfaltira i sredi dok geodet ne izađe na teren i ne napravi elaborat - pojašnjava nam Splićanka, a onda se u cijelu priču ubacuje još jedan element - Grad Split.

image
Čitateljica

- U gradskoj upravi tvrde da je put u vlasništvu grada Splita od 2011. godine kada su sve nerazvrstane ceste pod javnim dobrom i u vlasništvu grada ili države - tvrdi nam sugovornica napominjući da će netko nastradati zbog ovog neodržavanja.

- Dok se neko dijete ili neki građanin dobro ne polomi, očito se neće ništa riješiti. Ili možda trebamo čekat još koju zimu da nam kiše to dobro natope pa da propadnemo u rupe? - pita se ogorčeno, a rješenje cijele priče vidi u žurnom postupku Grada i kotara Kocunar koji bi trebali što prije srediti put za dobrobit svojih građana.

image
Čitateljica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 03:30