StoryEditorOCM
Splitsvjedoci ga koštali

Splićanin Ivo završio iza rešetaka nakon što je napao prometnog redara! ‘Šta ljudima radiš probleme, partizančino?!‘

Piše Vladimir Urukalo
10. lipnja 2024. - 07:57

Zbog napada na splitskog prometnog redara kojem je udarcem šakom nanio tešku tjelesnu ozljedu slomivši mu orbitu desnog oka, sudac istrage splitskog Županijskog suda Mile Rebić odredio je da će 53-godišnji Ivo H. iz Splita slijedećih najmanje mjesec dana provesti iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama.

Godinu dana stariji splitski prometni redar napadnut je oko 19 sati dok je u Stobreču fotografirao i zapisivao podatke jednog vozila koje je bilo nepropisno parkirano. U tom je trenutku u svom vozilu naišao Ivo H. i bez ikakvog je povoda počeo dobacivati prometnom redaru uvrede govoreći "Koji ti je k..., šta ljudima radiš probleme, partizančino, pederčino...". Prometni redar ga upozorava da mu se ne obraća tako i govori da će mu poznati policiju ako nastavi, a ovaj uzvraća: "Nabijem i tebe i policiju..."

Redar mu govori da će onda i njega fotografirati i podiže svoj mobitel da to i napravi, a u tom trenutku razjareni napadač izlazi iz vozila i udara ga jako šakom u oko. Nije poznato što je natjeralo dosad neosuđivanog 53-godišnjeg umirovljenika i oca troje djece da ovako mahnito postupi prema službenoj osobi koja je samo obavljala svoj posao, ali nakon uhićenja se branio da je je njega redar vrijeđao i da je, kad je izašao iz auta, on krenuo prema njemu pa se bojao da će ga prometni redar napasti, pa ga je preduhitrio udarcem.

No, njegovu priču nisu podržali svjedoci koji su policiji potvrdili da se sve odigralo onako kako je to redar ispričao, a obzirom na bešćutnosti i grubost u napadu na službenu osobu, sudac istrage odlučio ga je zatvori zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Napad na redara osudio je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 08:06