StoryEditorOCM
Split‘ka da smo u faveli‘

Splićanin ispalio zbog smeća pod prozorom, prozvao ‘Čistoću‘: ‘Sramite se!‘ Izašli su na teren, još ga više razbjesnili

Piše P. K.
6. lipnja 2024. - 21:47

Jedan čitatelj požalio nam se na otpad razbacan u Ulici Ante Starčevića na Skalicama. Kako nam je ispričao, zaposlenici "Čistoće" samo isprazne polupodzemne kontejnere, a smeće razbacano naokolo ignoriraju. Napulj je, kaže, čišći tijekom najvećih štrajkova smetlara.

- Koliko je miseci prošlo otkad sam vas pita kada ćete više sanirat polupodzemne kontejnere preko puta Starčevićeve 32? Niste stigli još? Znam, znam, izvlačite se na neke kooperante.

A šta je sa smećem koje se nakuplja okolo? Smetlari samo isprazne kontejnere koji blokiraju već misecima trotoar, galebovi razbacuju smeće okolo. Žbunje iza je puno glomaznog otpada koje ignorirate. Izgleda ka da smo u faveli a ne ‘najlipšem gradu na svitu‘. Napulj je čišći i tijekom najvećih štrajkova smetlara. Sramite se!

I onda još dođi "Parkovi i nasadi" i kosilicom usitnjuju i šire to smeće po cilom polju... Ovoga nema ni u najvećim farsama - napisao je u upitu kojeg je "Čistoći" uputio još početkom svibnja.

image

Prvotno stanje

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

No, čini se da odgovor tada nije dobio pa je upit Čistoći ponovio ovoga četvrtka. Naveo je da smeće koje se nakupilo smeta i prolaznicima koji se nađu na toj ruti. Štedio nije ni "Parkove i nasade".

image

Stanje pri slanju drugog upita

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Zašto uporno izbjegavate smeće preko puta Starčevićeve 32? Već dva tjedna galebovi razbacuju smeće, a ono zajedno s kontejnerima smeta ljudima u prolazu trotoarom kojeg ste već misecima uzurpirali?! A da ni ne spominjem zelenilo kojeg vi i "Parkovi ignorirate, koje je postalo deponij divlji. Usporedite prijašnju sliku koju sam vam posla prije misec dana, grmlje je puno istog smeća kojeg ste ignorirali.

Jel vi imate srama iti malo? Zašto vam mi plaćamo račune?! - poručio im je i napokon dobio odgovor.

Iz "Čistoće" su mu odmah odgovorili i rekli da će hitno očistiti kontejnere i okolni prostor.

image

Stanje nakon što su došli s kamionom

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Hitno ćemo ispraznit kontejnere i očistiti okolni prostor. Nadzemni kontejneri će biti uklonjeni u što kraćem roku. Vaša kritika je opravdana i upućujem ispriku Vama i svim ostalim građanima zbog nastale situacije - napisali su mu u odgovoru, na što im je zabrinuti gospodin odgovorio da, vođen svojim prijašnjim iskustvima, čisto sumnja.

Naime, baš tada uočio je da su djelatnici Čistoće zaista došli počistiti, ali su pri tom ponovno ostavili dio otpada. Da situacijom i dalje nije zadovoljan, kazao je i nama. Smeće su, priča nam čitatelj, samo ostavili na tlu između kontejnera.

image

Stanje nakon odgovora Čistoće

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Evo, bija je kamion. Svo smeće ostavljeno na podu između kontejnera je i dalje tu. Lipo gurnili kontejner priko smeća i boli njih kiki. Baš ste legende... I još im je kesa pala u grmlje i to su tako ostavili. Razina nebrige je zavidna - požalio nam se.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 19:14