StoryEditorOCM
SplitSLABOVIDAN JE

Splićanin išao po dijete u vrtić pa upao u rupu do prsa: ‘Samo zamišljam da sam tu prošao s djetetom, bi li bio živ...‘

Piše Petra Klarić
16. listopada 2024. - 10:01

Marko Klarić, član Županijske udruge slijepih i slabovidnih osoba, zbog pada u rupu kraj Dječjeg vrtića Ciciban na Mejama je završio na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, piše Dalmatinski portal. Ozlijedio je obje ruke i nogu. Incident je prijavljen policiji, preciznije, zvali su susjedi koji su se zatekli tu i pritekli ozlijeđenom Marku upomoć.

Nakon pada bio je vidno potresen jer, kako nam je rekao, išao je po dijete u vrtić i samo mu je ta slika bila u glavi - da je bilo s njim... Od tih misli mu se doslovce smučilo.

- Upao sam u rupu kraj vrtića, nasuprot moje kuće kada sam išao sam po svoje dijete. Bilo je blata na putu i ja sam mislio da je samo blatnjav put, a ne rupa dva metra širine i duboka oko jedan i pol metar. Upao sam do prsa, srećom, dočekao sam se na noge - priča.

Više puta je naglasio kako ne želi kriviti ikoga, nego da mu je samo cilj poslati poruku kao osoba s invaliditetom da se pripazi, jer to područje nije bilo označeno.

- Samo zamišljam da sam tu prošao s djetetom, bi li bio živ. Zamislite da sam pao u rupu s djetetom - ponavljao je.

Pomogli su mu, kaže, susjedi. Savjetovali su mu i da zove policiju.

- Bio sam izvan sebe, u šoku sam rekao da ne bih, da se bojim i da se ne bih zamjerao Gradu. Ali, susjedi su zvali i došao sam opet na mjesto pada kad je došla policija. Zaista ne želim stvarati famu, nego samo želim poslati upozorenje, da se takvo što ne događa. Danas meni, sutra nekome drugome - prepričao je za Dalmatinski portal dok je čekao nalaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 10:02