StoryEditorOCM
Splitpovratak u prošlost

Sjećate li se ove splitske diskoteke? Izgradila je bivša JNA, radila je zlatnih 80-ih godina. Mnogima nije ‘sjela‘...

Piše Split SD
18. kolovoza 2024. - 09:17

Na Instagram profilu sedmo_nebo objavljen je video sa spltiskog Duilova, odnosno o nekadašnjoj diskoteci Titanic koja je djelovala u sklopu hotela Zagreb.

U videu se navodi kako je diskoteka izgrađena 1978. godine od strane bivše JNA, te da je bila popularno okupljalište.

- Iako je bila arhitektonska ljepotica, radila je samo 10 godina. Propala je početkom Domovinskog rata, a danas 30-ak godina kasnije, diskoteka je potpuno zanemarena. Odite vidjet ovo zanimljivo mjesto, ako već niste, jer uz sve navedeno, tamo ćete naći neke od najboljih grafita koje sam ikad vidio - navodi autor snimke na Instagramu

Također je spomenuo kako se već godinama pokušava rješiti pitanje diskoteke - bilo je nekih planova o obnovi, ali oni su davno propali.

- Kako danas stvari stoje, ona će biti “ukras” splitske obale još neko vrijeme. Ako odete tamo pazite se stakla na podu (nemojte ići u japankama) - stoji u objavi uz video sadašnjeg otužnog stanja čitavog kompleksa koji je godinama prepušten propadanju i devastaciji.

Ipak, neki komentari na objavi sugeriraju kako ni tada, dok je radila, nije baš bila pretjerano omiljena među Splićanima, dok se neki s nostalgijom prisjećaju mladosti i ljetnih dana provedenih u sklopu ovog golemog kompleksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 14:31