StoryEditorOCM
Splitza obalne županije

Prihvaćen prijedlog župana Blaženka Bobana o kasnijem početku školske godine zbog vrućina: Hvala premijeru Plenkoviću...

Piše DALMACIJA SD
10. srpnja 2024. - 16:46

Prihvaćena je inicijativa župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, a prema dopisu aktiva ravnatelja prema kojoj će učenici svih osnovnih i srednjih škola u priobalnim županijama u novu školsku godinu krenuti 9. rujna umjesto 2. rujna.

Župan je u ime svih priobalnih županija izišao s ovom inicijativom na sastanku svih župana s predsjednikom i članovima Vlade u Sisku.

image
Luka Gerlanc/Ilustracija/Cropix

- Zahvaljujem premijeru Plenkoviću i ministru Fuchsu na razumijevanju za ovu inicijativu. Drago mi je zbog roditelja i djece kao i nastavnika koji će u ovim specifičnim vremenskim uvjetima kasnije krenuti na nastavu. Također, na istom sastanku, nakon naše inicijative su se javili i župani iz kontinentalnih županija s prijedlogom da se ova inicijativa proširi na cijelu Hrvatsku. O tom prijedlogu će se naknadno odlučiti - izjavio je župan Boban.

Županov prijedlog je usvojen usred nesnosnih vrućina koje se redovito svake godine preliju i u rujan, pa se učenici prvih mjesec dana nove školske godine ‘kuhaju‘ u prenatrpanim učionicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. kolovoz 2024 20:27